Na brand nieuw bruggetje bij Rohel

Door: Douwe Bijlsma Politiek
Afbeelding
Foto Nellie Dijkstra

ROHEL - In de raadsbijeenkomst van 28 februari heeft FNP De Fryske Marren tijdens het vragen halfuurtje vragen gesteld over het bij het publiek populaire witte bruggetje aan de Tsjerkewei in Rohel. Op 28 december is dit bruggetje “as gefolch fan nutteleas fandalisme yn flammen opgongen”, aldus FNP De Fryske Marren.

Het bruggetje bood toegang tot de dijk om het Tsjûkemar en het gebied van de Marswâl, een natuurlijke wal voor de dijk langs die zo nu en dan onder water staat. “Fanôf it ferhurde parkearplakje by it brechje kinne minsken in ‘rûntsje oer de dyk’ meitsje.”

Op dit moment wijken veel mensen uit en parkeren de auto in de berm rond het pad dat 300 meter vanaf de kruising Tsjerkewei/Marwei ligt. “Troch it yntensive gebrûk ûntstiet hjir skea oan de ûnferhurde berm.”

Wethouder Luciënne Boelsma gaf aan dat het college van plan is om een nieuw bruggetje te plaatsen. Volgens Boelsma zijn de voorbereidingen daarvoor al begonnen. Ook het verharde parkeerterrein wordt opgeknapt.

“By de maitiidsnota yn juny wurdt hjir by de ried jild foar oanfrege en dêrnei kinne se los. Hja kin net garandearje dat it foar augustus realisearre wurde kin, mar docht har bêst”, aldus de partij.

Het college gaat een poging wagen om de schade door dit vandalisme te verhalen op de dader. Voor een tijdelijke oplossing is geen geld beschikbaar.