Vrijdag in Balk: Raoul Heertje begrijpt het ook niet

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto Roeltje van de Sande

BALK – Vrijdag 2 februari aanstaande komt Raoul Heertje naar Podium Gorter in Balk. Raoul Heertje is comedian, schrijver en programmamaker. Hij was jarenlang teamcaptain van ‘Dit was het nieuws’, presenteerde ‘Wintergasten’ en ‘Heerlijk Eerlijk Heertje’, schreef voor het NRC en publiceerde verschillende boeken.

De afgelopen jaren speelde hij in comedyclubs, schreef en vertaalde toneelstukken, regisseerde diverse comedians en maakte samen met Frans Bromet de tv serie ‘Het Israël van Heertje & Bromet’. Ook regisseert hij de nieuwe theatershow van Daniël Arends.

In 2024 speelt hij regelmatig op diverse plekken zijn comedy-show ‘Raoul Heertje begrijpt het ook niet’. Raoul Heertje: “Voor een samenkomst waarin ik op zoek ga naar inzicht, begrip, lol en alle andere dingen die een samenkomst mooi kunnen maken. Er kunnen comedians optreden, iemand kan geïnterviewd worden, er kan gezongen worden (niet door mij hoor), ik kan een solo comedy act opvoeren of we doen een quiz. Je kunt het dus ook een voorstelling noemen, of spetterend spektakel of levens veranderende gebeurtenis. Kortom, ik weet het ook nog niet precies, maar als je er niet bij bent mis je sowieso de boot. En een maand later ben ik er wel, maar is er helemaal geen boot. Ik hoop heel erg dat je erbij kan zijn, want een samenkomst met mezelf voelt toch veel minder samen dan een met jou erbij.”

Een voorstelling om niet te missen dus. Aanvang 20.00 uur. Kaarten via website: www.podiumgorter.nl