Petra Samwel uit Joure gaat strijdend de berg op

Door: Douwe Bijlsma Gezond en fit
Petra Samwel bij de start van de beklimming in 2023
Petra Samwel bij de start van de beklimming in 2023 Foto aangeleverd

JOURE - Dit jaar beklimt ze de Alpe d’Huzes voor de zevende keer. Petra Samwel (61) uit Joure werd in 2007 zelf getroffen door kanker. Sindsdien zet ze zich in voor het KWF en zamelt ze geld in voor kankeronderzoek en naar verbetering van de levenskwaliteit van mensen met kanker.

Haar engeltjesverkoop en de oliebollenverkoop eind 2023 leverden al een mooi bedrag op. Medio januari organiseerde ze voor haar collega’s - Petra is pedagogisch medewerker bij Skik kinderopvang - een bingoavond bij Your Best Friend in Joure. Een groot succes. “Ik ben zo dankbaar voor alle mensen en bedrijven die me steunen. Your Best Friend voor het beschikbaar stellen van de locatie en de middenstand van Joure en omstreken voor de mooie bingoprijzen. Het is echt hartverwarmend allemaal!”

Kaartenactie
Ook de lezers van GrootDeFryskemarren kunnen Petra een hart onder de riem steken. Bijvoorbeeld door een eenmaligedonatie te doen via haar actiepagina: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/petrasamwel/alpe-dhuzes. Ook is Petra onlangs gestart met de verkoop van (bundeltjes) kaarten. “De gedichtjes op de kaarten zijn geschreven door iemand die zelf ook met de ziekte te maken heeft.

De Jouster Anita van der Kloet heeft mooie engelentekeningen gemaakt en Flyer Print in Joure gaat de kaarten kosteloos drukken.” Er is keuze uit twintig verschillende kaarten: vijftien gedichten en vijf engelenprints. De kaarten zijn te bestellen via facebook.nl/petrasamwel of door een berichtje te sturen naar petrasamwel@hotmail.nl. In februari kun je de kaarten in Joure ophalen. “Lukt dat niet, dan stuur ik ze graag op”, vult Petra aan.

Zorgenvriendjes
Naast kaarten kun je ook zogeheten ‘zorgenvriendjes’ bij Petra kopen. Knuffeltjes met een rugzakje waar je een briefje in kunt doen. De knuffels zijn gehaakt door Bianca de Jong, eveneens een dorpsgenoot van Petra. “Het zijn allemaal kanjers!” zegt Petra met een grote glimlach. “Ik ga door tot ik mijn doel van € 2500 heb behaald en op 6 juni ga ik samen met mijn team Challenge 4 Life strijdend de berg op in Frankrijk. Opgeven is voor mij geen optie. No way!”

Tekst: Esther van Opzeeland/LetterHuis