Mooie prestaties voor Sverre van der Roest en Wen Faber bij NK turnen

Sport Ingezonden
Wen Faber en Sverre van der Roest in Nijmegen
Wen Faber en Sverre van der Roest in Nijmegen Foto Annemieke van der Roest

NIJMEGEN - Sverre van der Roest en Wen Faber turnden afgelopen weekend hun NK-finales voor het Bondskampioenschap turnen in Nijmegen. Zaterdag stond de meerkamp op het programma, zondag turnden ze hun toestelfinales.  

Vorig jaar stonden deze vrienden in de NK-finale beiden op het podium, daarom moesten ze dit seizoen een klasse omhoog. In de 2e divisie Junior I konden ze als jonkies goed meekomen. Na twee kwalificatiewedstrijden plaatsten ze zich tijdens de halve finale dan ook voor de meerkampfinale en vier toestelfinales, waarbij alleen de beste acht turners per toestel mee mogen doen. 

Meerkampfinale 
Zaterdag was het vroeg dag voor de rit naar Nijmegen. Wen beet het spits af op de rekstok met een nette oefening, waarna Sverre zijn voorbeeld volgde. Met beiden uitstekende oefeningen op hun favoriete toestellen, een paar nieuwe elementen en hier en daar een stapje bij een landing eindigden ze in een sterk deelnemersveld respectievelijk als 8e en 7e.

Goud in toestelfinales 
Zondag startten beide jongens met de toestelfinale brug. Met een nette oefening turnde Sverre zich knap naar een 5e plaats. Wen verraste zichzelf door als Nederlands kampioen brug naar huis te gaan. Ook in de vloerfinale mochten ze allebei aantreden. Met een mooie oefening werd Sverre ook hier 5e. Wen won met de beste oefening die hij dit seizoen heeft laten zien ook goud op zijn favoriete toestel.

Meteen hierna volgde de finale voor het paard voltige, waar Sverre zaterdag nog een heel hoge score haalde. Helaas sloop er in de toestelfinale een foutje in zijn oefening waardoor hij 7e werd, Wen werd 4e. Tot slot mocht Wen nog deelnemen aan de rekstokfinale en Sverre aan de sprongfinale, beiden werden ze in deze finales 6e.

Het wedstrijdseizoen zit er nu op. De komende maanden trainen ze bij hun club WIK-FTC in Heerenveen verder om volgend jaar nieuwe elementen aan hun oefeningen toe te voegen.

Tekst: Tirza Kingma