CSC Joure: iedereen een toestelfinale en goud voor Iris Bijker

Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding
CSC Joure

JOURE - Afgelopen weekend stond voor turners van CSC Joure in het teken van de districtsfinales. Deze wedstrijd was heel belangrijk omdat de punten worden meegeteld om te kunnen plaatsen voor de halve finale van het NK. Voor de jeugd geldt alleen doorstromen voor een toestelfinale van Groningen, Friesland en Drenthe.

Anouk van der Velde, Gwenn Norde, Iris Wijmans turnden een goede wedstrijd. Zoals het nu lijkt heeft iedereen een toestelfinale weten te bemachtigen. Femke Lamsma was nog geblesseerd en kon daardoor nog niet meedoen, maar ook zij had al een toestel finale in de pocket.

Bij de junioren was het voor Iris Bijker een goede dag. Zij won het goud. Rixt Haaijes viel helaas van de balk, wat haar een punt kostte. Op de vloer maakte ze dat weer helemaal goed door een super oefening neer te zetten. Eline Kuipers is twee niveaus omhoog gegaan dit seizoen en heeft ook een hele mooie wedstrijd geturnd, met elke keer weer goede leermomenten. Fenna kon helaas nog geen wedstrijd turnen in verband met een blessure.

Allround jeugd E >
Gwenn Norde 10e
Iris Wijmans 11e
Anouk van der Velde 18e

Allround Junioren D >
Iris Bijker 1e
Eline Kuipers 12e
Rixt Haaijes 15e

Tekst: CSC Joure

Afbeelding