Prijzenregen voor CSC Joure, goud Maaike Meindertsma halve finale NK

Door: Douwe Bijlsma Sport
Maaike Meindertsma op 1e plaats.
Maaike Meindertsma op 1e plaats. Foto Marian Talsma

JOURE - De turners van CSC Joure beleefden afgelopen weekend diverse successen. Iris Bijker, Eline Kuipers en Maaike Meindertsma hadden zich geplaatst voor de halve finale van het NK in Tilburg.

Iris en Eline moesten starten in de eerste wedstrijdronde en dan ook nog op balk wat altijd wat extra spanning oplevert. Iris zette een goede oefening neer en werd 1e op balk wat haar een toestelfinale balk op het NK opleverde. Op vloer haalde Iris ook de hoogste score en daarmee nog een toestelfinale voor het NK. Eline is dit jaar een niveau omhoog gegaan en is het dus al heel knap dat ze zich had geplaatst voor de halve finale.

Goud en plaatsing halve finale NK
Maaike Meindertsma moest het podium halen als ze zich wou plaatsen voor het NK. Dit had te maken met de plaatsingswedstrijden waarvan ze eentje moest missen. Maaike turnde een goede wedstrijd. Met haar eerste sprong haalde ze de hoogste score, maar helaas werd haar tweede sprong afgewaardeerd. Wel staat ze nu reserve voor toestelfinale sprong. Maar allround had Maaike de hoogste score en mocht ze het goud mee naar huis nemen. Maar ze is hierdoor ook direct geplaatst voor de NK finale op 20 en 21 april in Den Haag.

Medailles
Zaterdag 16 maart stond de laatste districtswedstrijd voor de heren midden- en bovenbouw op het programma in het Epke Zonderland Turncentrum in Heerenveen. In de tweede wedstrijdronde mochten Thijs Brandenburg en Jesse Houwer hun oefeningen laten zien aan de jury. Zij kwamen uit in niveau Pupil C. Jesse en Thijs hebben beide keurige oefeningen laten zien en mochten als team met DOS Zuidwolde een medaille voor de vijfde plaats in ontvangst nemen.

Tijdens dezelfde wedstrijdronde kwamen ook Bennie van der Wal, Brent van Prooijen en Matthijs Busser in actie. Zij turnen op het individuele niveau Jeugd B. Alle jongens hebben een mooie groei laten zien en stabiele oefeningen gedraaid. Matthijs mocht de eerste prijs in ontvangst nemen en Bennie kreeg de medaille voor de derde plaats omgehangen.

Dit was meteen de laatste wedstrijd van het seizoen, dus de bekers werden ook uitgedeeld voor de competitie. Hierbij mocht Matthijs Busser wederom het podium op om de beker voor de 1ste plaats in ontvangst te nemen.Bennie, Brent en Matthijs reizen volgende week zaterdag af naar Best. Hier mogen ze voor district Noord uitkomen op de landelijke halve finale individueel.

Goud en zilver
In de laatste wedstrijdronde mochten dan eindelijk David Pereira Corrêa, Leander Smit en Thomas van Prooijen hun oefeningen laten zien. Thomas heeft mooie en nette oefeningen gedraaid en mocht met zijn teamgenoten van WIK-FTC en CSC’45 de eerste prijs in ontvangst nemen in de categorie Pupil B. Ook kregen zij nog een gouden medaille, omdat zij met hun team alle wedstrijden hebben gewonnen.

David en Leander waren ook erg goed aan het turnen. Zij komen uit in de categorie Instap B. Samen met hun teamgenoten van SVT, GVV en Stadskanaal kregen ze deze keer met hun team de gouden medaille. Ook mochten ze over alle drie de wedstrijden de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Tekst: CSC Joure

V.l.n.r. Jeroen van Ewijck, David Pereira Corrêa, Thomas van Prooijen, Brent van Prooijen, Thijs Brandenburg, Bennie van der Wal, Matthijs Busser, Leander Smit en Jesse Houwer