Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding
Foto Thewes Hoekstra

LANGWEER - Prachtig weer om te voetballen was het afgelopen zondag. Het waaide wel behoorlijk en het was de dag na Bregepop, wat de regio beheerste. Iedereen die tieners in een gezin heeft weet waar ik het over heb. Een spektakel voor de jeugd in en om Scharsterbrug. En ons voetballend jeugd elftal van Langweer 1 had wat goed te maken, na het debacle vorige week in Tjalleberd bij Aengwirden.

Ik was nog maar net door de poort van het TjillÃĒn, of iemand kwam al naar mij toe gelopen: de cornervlaggen staan nog niet op het veld, dus eerst de vlaggen in de hoeken zetten. Davey Hendriks de motor van het team was afwezig, een aderlating. Op de bank Wessel Faber, Laas Spannenburg en Rimmer Bles. Geblesseerd, Dennis van der Heide, Ferdy Feenstra, Bas Bloemendaal (marinier) en Rik de Jong (student).

Dan de wedstrijd tegen Nieuweschoot. In de 11e minuut een goede kans voor Sander Drost die over kopt. Al vroeg in de wedstrijd in de 13e minuut kreeg Thomas de jong geel. Als er engelen bestaan stond hij/zij vanmiddag aan de kant van Langweer. De vrije trap in de 13e minuut voor Nieuweschoot belande op de paal. In de 16e minuut was er een goede kans voor Hessel Zijlstra die op de keeper stuitte. In de 30e minuut ging een schot van Thomas de Jong naast. In de 37e minuut werd een Langweer speler gevloerd en scheidsrechter J. van der Weide uit Vegelinsoord legde de bal op de stip. Pieter Bloemendaal scoorde zijn 25ste goal voor Langweer: 1-0.

En wat een verschil met vorige week, de gebroeders Michel en Jorn Postma voorop in de strijd. Deze twee speelden een super partij deze middag. Er zit toch veel potentie in deze groep. In de 39e minuut nog een schot van Jorn Postma, dat ging naast. En in de 45e minuut ging er weer een schot naast, nu van Aurelius Faber. Aurelius heeft veel schotkracht, hij moet veel vaker op doel schieten.

Tweede helft
We waren nog maar net uit de kleedkamer in de 49e minuut of er ontstond gepruts in de achterhoede de Nieuweschoot. Dit leverd Langweer de 2-0 op, doordat Sander Drost optimaal profiteerde. Langweer ging door en in de 50e minuut was er een schot van Chanon Whongphim. Dit ging naast. In de 53e minuut een omhaal van Pieter Bloemendaal, naast. In de 55e minuut kreeg Sander Drost de bal op een presenteerblaadje van Nieuweschoot, maar hij lobtte over. In de 57e minuut was er de mooiste pass en aanval van dit seizoen. Aurelius Faber, de technicus, verstuurde een pass a la Ruud Krol in zijn beste dagen. Je moet het met eigen ogen gezien hebben. Pieter Bloemendaal de aanname a la Marco van Basten en schoot de 3-0 binnen. Wat een weelde voor Langweer 1.

Toen kwam de vermoeidheid om de hoek kijken en kreeg ook Nieuweschoot zijn kansen. In de 61e minuut naast voor de tegenstander. In de 68e minuut kreeg John Postma geel. In de 73e minuut moest Remco Faber voor het eerst een bal uit de sloot zoeken.

Alles speelde zich keurig af binnen de witte lijnen. Dan in de 76e minuut was er weer een zeer goede aanval via de spitsen Sander Drost en Pieter Bloemendaal en die had Pieter best mogen maken: naast. Nieuweschoot raakte nog een keer de lat boven Jesse Bloemendaal. In de 80e minuut weer een goede aanval en Hessel Zijlstra. Hij schoot naast. In de 83eminuut schoot Jorn Postma nog een keer over. In de 89e minuut kwam Wessel Faber in het veld voor Jorn Postma. Hessel kopte nog een keer naast. In de 90e minuut bepaalde Nieuweschoot na een tegenaanval de eindstand op 3-1.

Langweer heeft nu drie weken vrij en we hopen jullie weer te ontmoeten op 12 mei voor de streekderby met FFS.
Tekst: Watte Visser