FOTO’S / Door lange vrije trap verliest vv Langweer van Blauw Rood ‘20

Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding
Foto Thewes Hoekstra

LANGWEER - Het eerste elftal van voetbalvereniging Langweer nam het afgelopen weekend thuis op tegen de nummer twee in het voetbalklassement Blauw Rood ‘20 uit Bolsward, het vroegere RES en CAB ineen.

De eerste helft kon Langweer de gasten uit Bolsward aardig partij bieden, totdat scheidsrechter Meijer zijn kop in het zand stak toen er een overtreding op Jan Bauke Faber werd gepleegd. De scheids liet het spel doorgaan, waaruit de 0-1 ontstond. Trainer Germ Huitema liep het veld in om te protesteren. Als je in de onderste regionen verkeerd heb je ook altijd zo’n scheidsrechter die geen tegenspraak duldt, de trainer moest in zijn doelgebied blijven. Langweer speler Gosse Cox riep pannenkoek, waar hebben we dat eerder gehoord. Al met al gingen we naar de kleedkamer met een 0-1 achterstand.

Na de thee was er in de 55e minuut een goede redding van Gosse Cox en na een hoge bal in het penaltygebied van Sander Drost werd een Langweer speler onderuit gekegeld. Gevolg een strafschop. Een goede spits faalt nooit, dus ook Pieter Bloemendaal niet, de 1-1 kwam op het scorebord. In de 60e min kwam Michel Brouwer in het veld voor Rimmer Bles. En dan in de 75e minuut een lange vrije trap over de achterhoede van Langweer. Het mag niet gebeuren, maar toch was het zomaar weer 1-2.

Beste man aan Langweer kant Davey Hendriks, wat een snelheid, strijdlust en nooit opgeven. En als je dan geen auto hebt kom je gewoon uit Kouferdrigge met de John Deere naar Langweer, of het moet iemand anders van de keetploeg zijn geweest.

Tekst: Watte Visser