Langweer 1 met 0-10 ten onder tegen Tijnje 1

Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding
Thewes Hoekstra

LANGWEER - Het eerste elftal van vv Langweer ging afgelopen weekend ten onder tegen Tijnje, de nummer drie op ranglijst. Na negentig minuten was er voor de Langweerders een negatief saldo van 0-10.

De eerste goede aanval was via Davey Hendriks en Pieter Bloemendaal die de bal over de lat lobde. In de 6e minuut was er een tegenaanval van Tijnje, het schot ging over. De volgende aanval van Tijnje ging over rechts en een harde voorzet ging voor het doel langs. Michel Postma stond verkeerd opgesteld en tikte de bal in eigen doel, onnodig helaas 0-1. Dan maak je het Tijnje wel heel makkelijk. Tijnje zat er vanaf minuut 1 bovenop en in de 13e minuut was het al 0-2.

In de 17e minuut ging een schot van Tijnje nog over, maar in de 18e minuut werd Michel Postma twee keer uitgekapt en was ook keeper Watze Bilstra kansloos: 0-3. In de 24e minuut was er een overtreding in het strafschopgebied door Jorn Postma, mooi dat hij weer terug is na een lange blessure. Een penalty wa het gevolg. Watze Bilstra kon de bal weer uit het net halen: 0-4.

In de 26e minuut wederom een een overtreding, deze keer op een Langweerspeler. De scheidsrechter wees naar de penaltystip, maar de grensrechter van Tijnje appelleerde. De scheids legde de bal daarom alsnog buiten de 16 meter. Via de muur schoot Chanon Wongphim de bal naast. In de 42e minuut was er een goede redding van Watze Bilstra. Direct daarna ontstond er een uitval van Tijnje en clubtopscoorder Jesper de Leeuw maakte de 0-5, ruststand.

In de tweede helft ontstond er wat meer verzet van Langweer, maar tegen een geoliede machine als Tijnje moet je als Langweer compleet zijn met je beste spelers en dat was niet het geval. Tijnje ging door en een afstandsschot bepaalde de stand in de 54e minuut op 0-6. In de 61e minuut verspeelde Sander Drost de bal en Tijnje kwam er razendsnel uit. Daar was geen kruit tegen gewassen: 0-7.

Daarna trof Tijnje nog drie keer doel en werd de eindstand bepaalt op 0-10. Komend weekend de bootreis naar Terschelling, AVV is dan de tegenstander. Dan moet er uit een ander vaatje worden getapt. Zelfs onderin in deze klas krijg je de punten niet cadeau, je moet er echt voor willen werken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding