Knappe prestatie CSC Joure turner Matthijs Busser

Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding
Foto Rixt Busser

JOURE - Op zaterdag 9 april vond de finale plaats voor de categorie turn heren jeugd B. In totaal mochten dertig jongens meedoen aan deze finale in Alkmaar. Voor CSC Joure mocht Matthijs Busser deelnemen. Matthijs had de afgelopen weken hard gewerkt tijdens de trainingen om zijn oefeningen nog beter te kunnen turnen.

De CSC Joure turner mocht starten op voltige. Geen favoriet onderdeel van hem, maar hij heeft hier een nette oefening geturnd en geen punten laten liggen. Daarna stonden de ringen op het programma. Hier ging de oefening ook heel strak en netjes tot de afsprong. Hier viel Matthijs helaas en kreeg daardoor een lage, maar nog steeds een nette, score. Daarna kwam de sprong, welke heel netjes ging. Een hele strakke landing. Hier werd hij dan ook beloont met een hoge score, uiteindelijk bleek het de derde score te zijn van alle jongens uit deze categorie.

Vervolgens mocht Matthijs door naar de brug. Hier liet hij wederom een zeer nette oefening zien en haalde hier zelfs de tweede score op. Daarna volgde nog de oefening op de rek en de vloeroefening, deze gingen beiden ook netjes. Uiteindelijk is Matthijs 15de geworden in deze finale, waar het niveau erg hoog lag. Een knappe prestatie voor Matthijs. Trainer Jeroen van Ewijck was dan ook meer dan tevreden.

Tekst CSC Joure