Heren Pegasus Lemmer succesvol in Epke Zonderland Turnhal

Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding
Foto Irma Lok

HEERENVEEN – Zaterdag gingen de heren van Pegasus voor hun derde wedstrijd naar de Epke Zonderland Turnhal. De pupillen C en de jeugd C turnden weer in teams en de junioren 1 individueel. Er konden vandaag prijzen gewonnen worden voor deze wedstrijd en voor het totaal van drie wedstrijden, de competitieprijs.

De junioren 1, niveau D mochten al vroeg op de dag beginnen. Sydo de Jong heeft nog niet heel moeilijke elementen op de vloer, waardoor zijn score wat laag blijft. Het paard was dit keer niet zijn favoriete onderdeel, hij schopte met zijn voeten tegen het toestel aan. Brug en rek gingen wel heel goed. Op sprong verbaasde hij zichzelf en de trainers, want daar werd hij tweede op. In deze wedstrijd werd hij 6e en in de competitie 5e.

Hogere scores
Bertus Gerrit Dijkstra was heel netjes aan het turnen en deed dit ook heel constant. Met derde plaatsen op sprong en brug en een tweede plek op vloer werd hij in totaal derde. Ook de eerdere wedstrijden was hij derde, dus in de competitie kreeg hij ook de derde prijs.

Daarna was het de beurt aan de pupillen C. Sym Gort, Jelmer Kampstra en Daley Wever vormden samen met Herre Verkaik een team. Jelmer liet zien dat hij goed had getraind en hij behaalde op bijna alle toestellen een hogere score dan de beide voorgaande wedstrijden. Sym turnde heel netjes en liet hele hoge zwaaien aan de brug zien. Hij is wat onzeker over zijn prestaties, maar dat is helemaal nergens voor nodig. Ook hij scoorde veel hoger dan de vorige wedstrijden.

Daley voerde een onderlinge strijd met Herre en werd op vier toestellen eerste van het team. Op voltige en brug was hij individueel zelfs derde en in de ringen was hij tweede van alle pupillen C. Met ook voor hem een hogere score, waarmee hij derde werd van iedereen, werd dit team tweede in deze wedstrijd. Zij mochten ook voor de competitieprijs een zilveren medaille ophalen.

Derde keer op rijs 14,05
De dag werd afgesloten met de jeugd D. Wieger Bangma, Harm de Groot en Ynte Wesselius vormden samen met Finn Otten van FIT Beilen een team. Harm liet zien dat oefenen wel degelijk helpt. Zijn scores op brug en rek waren een stuk hoger dan de vorige wedstrijden. Op rek was hij tweede van het team. Wieger blijft wat ruzie houden met de ¾ reus op de rek, maar de andere toestellen gingen heel goed. Op vier toestellen werd hij tweede van het team. Ynte turnde heel netjes, maar vergat een element op de vloer. Opvallend was dat hij voor de derde keer op rij precies14,05 punten behaalde op de rek. Binnen het team werd hij op alle toestellen eerste. Vergeleken met de andere jeugd D turners was hij derde op sprong en tweede in de brug. Zijn totaalscore was de vierde van deze dag.

Bons voor het team
Het team werd dit keer vijfde, maar in de competitie behaalden ze de bronzen medaille.De volgende wedstrijd voor de heren is op zaterdag 8 juni, ook in de Epke Zonderland Turnhal. Deze wedstrijd zal geen teamwedstrijd meer zijn. De pupillen C en de jeugd D turnen dan individueel. De junioren 1 die nu al individueel turnen, hebben op 8 juni hun toestelfinale. Dus dan zijn er prijzen per toestel te verdienen. Zaterdag 13 april is het 3 e meetmoment van de onderbouw, in IJlst.

Tekst Irma Lok

Afbeelding
Afbeelding