Grote meerderheid raad voor bouw hotel Balk

Door: Douwe Bijlsma Politiek
Het hotel zoals het moet verrijzen in Balk Illustratie Evertsen Bouw Ontwikkeling B.V.
Het hotel zoals het moet verrijzen in Balk Illustratie Evertsen Bouw Ontwikkeling B.V. Impressie Evertsen Bouw

BALK - Een overgrote meerderheid van de raadsleden in De Fryske Marren stemde woensdagavond voor de bouw van en hotel in het ‘Havenkwartier’ Balk. Zevenentwintig van hen zien wel heil in het plan. Alleen de Burgerpatij en Forum voor Democratie waren met vier stemmen tegen.

De bouw van een hotel aan de Jachthavendyk hield de gemoederen in Balk de afgelopen tijd bezig. Dat bleek wel uit onder andere de 2500 handtekeningen tegen de komst die onlangs aan wethouder Chris van Hes van De Fryske Marren werden aangeboden.

Met het instemmen is de weg vrij voor Evertsen Bouw uit Zwolle om het hotel met 25 kamers en 20 hotelappartementen te realiseren. Ook zullen er in het logement aan De Luts een vergaderzaal en een restaurant worden gebouwd.

Camperplaatsen verdwijnen
Door de komst van het hotel verdwijnen de twaalf camperplaatsen bij de passantenhaven. Het betreft een tijdelijke mogelijkheid waarvan veelvuldig gebruik gemaakt wordt door camperaars. Om het college te activeren te komen tot een mogelijk nieuwe locatie dienden CDA, FNP en VVD een motie in.

De partijen stellen dat het verdwijnen van de kampeerplekken voor campers een gemis is voor Balk, aangezien er nu geen alternatief is. De motie werd unaniem gesteund waarmee het college wordt opgeroepen ‘om samen met ondernemers, die camperplaatsen willen realiseren actief op zoek te gaan naar een alternatieve plek voor campers.’ Eveneens hoort de gemeenteraad graag voor de start van de bouw van het hotel wat de status ervan is.

Ook het amendement van de VVD, de Burgerpartij en Kleurrijk Fryske Marren om niet te tornen aan de passantenhaven bij het ‘Havenkwartier’ kreeg unaniem steun van de raadsleden.

Lees ook: www.grootdefryskemarren.nl/nieuws/politiek/74485/video-ruim-2500-handtekeningen-tegen-plan-voor-hotel-in-balk