Hege Fonnen in Lemmer locatie extra Petear De Fryske Marren over langdurig azc

Door: Douwe Bijlsma Politiek
Hege Fonnen in Lemmer locatie extra Petear De Fryske Marren over langdurig azc.
Hege Fonnen in Lemmer locatie extra Petear De Fryske Marren over langdurig azc. Google Maps

DFM - De Hoge Fonnen in Lemmer vormt op 17 januari, 19.30 uur, de locatie voor een extra Petear van De Fryske Marren. Dat heeft de gemeenteraad onlangs besloten. Enig onderwerp is het plan voor het vestigen van een aan langdurig asielzoekerscentrum in de gemeente.

De locatie Heerenveen-west wordt door het college beoordeeld als meest geschikte locatie om verder te onderzoeken. Normaal gesproken vindt het Petear plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Naar verwachting zal er op 11 maart door de raad een besluit worden genomen over het plan. Voorafgaand hieraan willen de raadsleden graag de mening van inwoners en andere betrokkenen horen.

Vervolg
Twaalf dagen later, op 29 januari vindt als vervolg op het extra Petear een vergadering tussen de raad en het college plaats over het mogelijk te vestigen langdurig azc bij Heerenveen-West. “Meepraten kan dan niet, maar inwoners en andere belangstellenden zijn ook hier van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen in de raadszaal in Joure”, zo laat De Fryske Marren weten.

De planning is dat er op 11 maart een besluit door de gemeenteraad genomen wordt.