FOTO’S / Bossen rozen voor een euro bij de Voorjaarsmarkt in Oudemirdum

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto Folkert Folkertsma

OUDEMIRDUM - Vereniging Oudemirdum Bruist luidt het voorjaar in met een grote voorjaarsmarkt met circa 90 kramen. De Brink, de Kerkstraat en het rondje rond de kerk was volledig vol met kramen, food trucks en alles wat bij zo’n markt past. Ondanks de slechte weersvoorspelling viel de temperatuur me en bleef het droog. De terrassen die open waren, waren al vroeg druk bezet en da paraplus konden in de auto blijven.

Parkeren
Door de grote opkomst was er geen parkeerplek in Oudemirdum meer te vinden. Gelukkig waren er voldoende verkeersregelaars die begeleiden bij het parkeren in de berm en waar maar mogelijk. Maar op deze manier had iedereen al een lekkere wandeling achter de kiezen voordat ze op de markt arriveerden. De een vond dat fijner dan de andere maar echte wanklanken klonken er niet en iedereen had een plek gevonden. Dit was ook de reden dat de organisatie het advies had gegeven om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Rozen voor een euro
Hoe het kon bleef een beetje vaag, (van de vrachtwagen gevallen, faillissement uitverkoop etc) een bos rozen komend uit Ethiopië voor een euro is natuurlijk erg goedkoop. Er werd volop van geprofiteerd en bijna niemand ging zonder een paar bossen verder. Menige vrouw werd met een bos rozen verwend. Profiteer er van zo lang de voorraad strekt. Gelukkig had de verkoper een behoorlijke grote voorraad.Van alles te koop.

Het aanbod was divers, limonade van kinderen, vogelhuisjes droge worst, baby en kinderkleertjes, het was er allemaal te koop. Volgens de organisatie was er ook geselecteerd op mooie producten en gezellige sfeer. En de gezellige sfeer is voor veel mensen een reden om een markt als deze te bezoeken. Een mooie dagbesteding voor tweede paasdag.

Tekst en foto’s Folkert Folkertsma

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding