1 april: bontemix van kramen en foodtrucks in Oudemirdum

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto Sabine Boode

OUDEMIRDUM - Op paasmaandag 1 april verzamelt zich een bonte mix van negentig kramen en foodtrucks in Oudemirdum. Op de Brink wordt dan een voorjaarsmarkt gehouden.

“Laat je verrassen door een combinatie van fair, streekmarkt, groene markt en een ouderwetse braderie. De standhouders zijn geselecteerd op hun mooie producten en gezellige sfeer. Dus kom die sfeer proeven, evenals de heerlijke (geiten)kaasjes,likeurtjes, bier, thee, ambachtelijke worsten en smakelijke ijsjes van de Buterkamp”, aldus Sabine Boode van de organisatie.

Wie zwanger is of net een wolkje op de wereld heeft gezet vindt op deze markt ook allerlei aanbod. “De leukste standhouders met baby- en kinderkleertjes en speelgoed uit de regio zijn present. Wollen sokjes, schattige rompertjes, stoere pakjes maar ook naamslingers en -kussens en fijne draagzakken met advies van een draagconsulent.”

Verder vind je er onder andere mooie tassen en kleurrijke manden, ambachtelijk aardewerk, zachte schapenvachten, fijne wollen plaids en hoeden, sieraden, stoere, landelijke woonaccessoires, ecologisch tuingereedschap, prachtige dameskleding enzovoort.

Kinderactiviteiten
De kinderen kunnen zich ondertussen vermaken met de knutselactiviteiten in het Kinderdorp met een rupsje vilten van wol, een stokpaardje maken, een beestachtig lekkere koek versieren en nog meer. Even bijtanken kan ondertussen op één van de gezellige terrasjes.

Tip van de organisatie: kom zoveel mogelijk op de fiets. De markt start om 11:00 uur en eindigt om 18:00 uur. Daarna kun men gezellig aanschuiven in één van de restaurantjes op de Brink.

De organisatie is in handen van de Vereniging Oudemirdum Bruist en Sabine Boode.