Jan Arendz en Marijke Geertsema met ‘Fêste Grûn’ in De Hege Fonnen

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto aangeleverd

LEMMER – Op zaterdag 10 februari speelt in het ‘smûke’ theater De Hege Fonnen in Lemmer de Friestalige theatervoorstelling ‘Fêste Grûn’. Het stuk wordt gespeeld door Jan Arendz en Marijke Geertsma, samen met gitarist Eddie Mulder.

De voorstelling gaat over Renate, een journaliste uit de stad die door een auto-ongeluk in contact komt met Rein, een boer van het platteland. Ze raken ingesprek en al snel blijkt, dat zij het samen goed met elkaar kunnen vinden. Reinis weduwnaar en worstelt met de stikstofproblematiek en de opvolging van deboerderij. Renate is gerouwd en worstelt op haar beurt met de veranderingenop haar werk en haar thuissituatie.

‘Fêste Grûn’ is een hartstochtelijk verhaal over liefde en verandering. Rein en Renate hebben verschillende achtergronden, zijn nieuwsgierig naar elkaar enverliezen zichzelf in de blik van de ander. En door de ogen van die ander,beginnen zij opnieuw te kijken naar hun eigen leven.

Zaterdag 10 Februari in Theater De Hege Fonnen, Lemmer. Aanvang 20.00 uur.Entree € 21,00 incl. pauzedrankje. Kaarten verkrijgbaar bij Primera Lemmer.