Nieuw directielid voor De Fryske Marren: Erwin Beers

Door: Douwe Bijlsma Algemeen
Afbeelding
Foto aangeleverd

DFM - Het directieteam van De Fryske Marren heeft een nieuw lid in de persoon van Erwin Beers. Hij start op 13 mei en vervangt Ben Siebers, die met pensioen is. Beers gaat zich voornamelijke bezighouden met het sociaal domein, waar het om de onderwerpen welzijn, sport en cultuur, jeugdzorg en wmo gaat.

Beers is opgegroeid en woonachtig in Friesland. Hij was eerder werkzaam in de zorg en vanaf 2011 als directielid in de jeugdzorg, GGZ-verslavingszorg en gehandicaptenzorg (ook als toezichthouder).

Erwin Beers: “Tijdens mijn vorige functies heb ik regelmatig gesprekken gevoerd met gemeentes over verschillende soorten van zorg en financiering. Nu krijg ik bij De Fryske Marren de kans om vanuit een ander perspectief een bijdrage aan hetzelfde landschap te leveren. Ik kijk ernaar uit.”

Gemeentesecretaris en algemeen directeur Ditta Cazemier is blij met de komst van de nieuwe directeur: “Met de komst van Beers is ons directieteam weer compleet. Samen met de directeuren Wiepke Popkema en Johan van der Schalie kijk ik uit naar een professionele samenwerking.”