Wethouder Janita Tabak stopt na bijna twee jaar in De Fryske Marren

Door: Douwe Bijlsma Politiek
Janita Tabak verruilt het wethouderschap in De Fryske Marren voor de Meerpaal in Dronten.
Janita Tabak verruilt het wethouderschap in De Fryske Marren voor de Meerpaal in Dronten. Foto De Fryske Marren

DFM - Wethouder Janita Tabak heeft in een brief aan inwoners, collega’s en betrokkenen laten weten haar ambt als wethouder neer te leggen. Ze is bijna twee jaar wethouder in De Fryske Marren, met in haar portefeuille onder andere welzijn, zorg, kunst en cultuur. Hierdoor houdt ze zich ondermeer bezig met het mogelijke ‘Brûsplak’ in Joure.

Janita Tabak stopt vanaf mei en gaat dan aan de slag in cultuursector. Ze wordt directeur-bestuurder van cultureel centrum De Meerpaal in Dronten.

De inwoonster van Kampen vertrekt met een dubbel gevoel bij De Fryske Marren. “Ik ben blij dat ik deze kans krijg, maar het betekent ook dat ik afscheid moet nemen van deze mooie gemeente. Ik ben bijna twee jaar, met veel plezier, wethouder geweest in De Fryske Marren. Afscheid nemen doet pijn, maar ik ben dankbaar voor de plezierige samenwerking en de mooie momenten die we samen hebben meegemaakt.”

Spijtig
Burgemeester Fred Veenstra vindt het vetrek van Tabak spijtig. “Janita heeft in de voorbije twee jaar op een bevlogen en kundige manier haar taak als wethouder vervuld. Als college van burgemeester en wethoudersvinden we het ontzettend jammer dat een goede collega vertrekt, maar we gunnen haar deze nieuwe uitdaging. Het hart van Janita ligt bij de culturele sector, dus we begrijpen dat ze deze stap maakt.”

De PvdA, waartoe Janita Tabak behoort, gaat op zoek naar een geschikte opvolger voor de taak van wethouder in De Fryske Marren.