Miljoenen voor nieuw schoolcomplex Sint Nicolaasga

Algemeen
In Sint Nicolaasga moet een nieuw gezamenlijk schoolcomplex verrijzen Foto Thewes Hoekstra
In Sint Nicolaasga moet een nieuw gezamenlijk schoolcomplex verrijzen Foto Thewes Hoekstra

SINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren trekt bijna 6,5 miljoen euro uit voor de bouw van een nieuw schoolcomplex in Sint Nicolaasga. Het gebouw, dat moet verrijzen op het huidige terrein van Voetbalvereniging Renado, gaat onderdak bieden aan basisscholen De Paedwizer en It Klimmerblêd. Beide scholen hebben nu nog een eigen schoolgebouw.

De gemeente spreekt de verwachting uit de beide scholen de komende jaren zullen groeien. De Paedwizer heeft nu zo’n 124 leerlingen, voor It Klimmerblêd zijn dat er 196. In 2038 zullen dat naar verwachting 140 en 216 leerlingen zijn.

Met de bouw van het gezamenlijke scholencomplex moet in 2024 worden begonnen. De eerste plannen worden uitgewerkt door een inmiddels aangestelde architect.

Het realiseren van de nieuwe school maakt deel uit van een groter plan dat ook de nieuwbouw van woningen en een nieuw sportcomplex in het dorp omvat.

Geld voor andere scholen
Ook voor andere scholen in De Fryske Marren wordt geld vrijgemaakt. Zo gaat er ruim 221.000 euro voor verduurzaming naar De Toekomst in Bakhuizen, krijgt het Zuyderzee Lyceum 624.000 euro voor datzelfde doel en krijgt basisschool Eben Haëzer in Oosterzee maximaal 30.000 euro voor de verhuizing naar het gebouw van de afgelopen zomer gesloten de Wynbrekker in het dorp.