Binnert Overdiep: “Een snoepwinkel voor groot en klein”

In bedrijf
Boekhandel Binnert Overdiep
Boekhandel Binnert Overdiep Foto: Ricardo Veen

HEERENVEEN - Op zoek naar inspiratie voor jouw cadeaus? Bezoek dan Binnert Overdiep. Naast boeken, vind je hier namelijk zoveel meer, wat te denken van hobbyartikelen onder andere voor het schilderen, of scheurkalenders.

Naast de traditionele versies met moppen en de illustraties van Peter van Straaten zijn er ook kalenders in het genre mindfulness en bewuster leven. De winkel is nu al volledig in sinterklaassfeer gebracht. “Sinterklaas is voor ons heel belangrijk”, zegt Eduard Kuijt, die samen met zijn vrouw Ingrid eigenaar is van de winkel. De winkel is een snoepwinkel voor groot en klein!

Het krijgen van een boek is leuk, maar er één cadeau geven is net zo leuk. Het begint al met nadenken over waar iemand zijn of haar interesses liggen, dan met zorg iets speciaals uitzoeken, het vraagt om een stukje aandacht, tijd en energie waardoor de ontvanger zich gezien voelt en het direct een waardevol cadeau wordt. Hierdoor onstaat er een mooie verbinding tussen gever en ontvanger.

Lezen is voor iedereen

Ook alle kinderboeken zijn een feest. Je kunt er uit voorlezen en de kinderen kunnen hun eigen fantasiewereld induiken wanneer ze zelf kunnen lezen. Er is voor iedereen wat wils. Je hoeft niet altijd zware kost te lezen, iets luchtigs of een leuke spannende roman zorgt ook voor ontspanning. “We hebben een top 10 liggen met de non fictie en fictie boeken, maar er zijn ook veel kookboeken, reisboeken, magazines, Young adults-, Friestalig- en Engelse boeken.”

Bestellen vanuit de luie stoel

Eduard vertelt: “Met onze webshop willen wij de klant volledig ontzorgen en we maken het ze daarom zo comfortabel mogelijk. Vanuit je luie stoel thuis kun je alles bij ons bestellen, je kunt direct zien of het op voorraad is. Je kunt dan kiezen voor thuisbezorgen of afhalen. Als je voor afhalen kiest, dan ontvang je een mail dat de artikelen klaar liggen”. Je kunt vervolgens jouw bestelling zelf afhalen op een moment dat het jou goed uitkomt. Ook belangrijk, betalen doe je pas in de winkel. Alles wordt ter plekke feestelijk ingepakt zodat je kunt zien wat je hebt besteld, een naamsticker erop en klaar is het cadeau. “Het scheelt klanten dus heel veel uitzoek-stress in de winkel. Makkelijker kunnen we het niet maken.”

“Kom gerust langs. Ons enthousiaste team staat klaar om je verder te helpen. Zelf alles uitzoeken in de webshop, dat kan op www.binnertoverdiep.nl. Wij zetten alles met veel plezier voor je klaar of we bezorgen het bij je thuis.”

Boekhandel Binnert Overdiep