Jouster Skûtsje Oeral Thús viert 100-jarig jubileum met kadefestival

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto Dennis Stoelwinder

JOURE - Op zaterdag 13 juli zal het 100-jarig jubileum van het Jouster skûtsje gevierd worden met een feestelijk kadefestival in de haven van Joure. Naast het Jouster skûtsje zullen ook de andere SKS-skûtsjes deelnemen aan deze festiviteiten.

Voorafgaand aan het festival zeilen alle SKS-skûtsjes drie sprintwedstrijden op het Sneekermeer. Na de wedstrijden zetten de skûtsjes en volgboten om een uur of één koers richting Joure voor een Sail-in vanaf de Jouster Sluis. In de passantenhaven van Joure worden alle schepen feestelijk onthaald.

Het kadefestival zal aan het begin van de middag starten in de haven. Voor alle leeftijden is er vertier in de vorm van live-muziek, verschillende activiteiten, eten en drinken. ‘s Avonds is er muziek in Park Heremastate van o.a. Piter Wilkens, Brass Inc. en DJ Aise.

Daarnaast kun je ook een kijkje nemen bij alle SKS-skûtsjes die in de haven liggen afgemeerd. “Een unieke gebeurtenis voor de Jouster Skûtsje-commissie om gastheer te mogen zijn van alle SKS- skûtsjes, kortom een historische dag voor het jarige Jouster skûtsje dat we graag met z’n allen vieren!”, aldus de organisatie.