Drie basisscholen De Fryske Marren in de race voor een ANWB Verkeersplein

Door: Douwe Bijlsma Algemeen
Afbeelding
Foto Maarten Stolp Fotografie

DFM - Dit jaar organiseert de ANWB opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen en meteen praktijkervaring opdoen. Iedereen kan een stem uitbrengen op één basisscholen die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein. In De Fryske Marren gaat het om drie scholen: De Meerpaal in Lemmer, De Wâlikker in Oudemirdum en De Toekomst in Bakhuizen.

Kinderen doen steeds minder ervaring op in het verkeer, omdat ze tegenwoordig vaak met de auto of bakfiets worden gebracht. Dit gaat ten koste van hun fietsvaardigheid en verkeersinzicht in het steeds drukker wordende verkeer. Goed oefenen is daarom extra belangrijk, dan worden kinderen zich bewust van de gevaren van het verkeer en kunnen zij sneller zelfstandig naar school fietsen.

Op een ANWB Verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde.

Per provincie wint één basisschool. De winnaars ontvangen bij de start van het komende schooljaar een ANWB Verkeersplein, een lespakket, een verkeerslicht en een ANWB-fietsje. De verkeerspleinen worden bekostigd door het ANWB Fonds. Hiermee wil de ANWB het verkeersinzicht van kinderen verbeteren.

Stemmen kan tot en met 31 mei via https://static.flowapp.nl/anwb/fonds/