Niet de winst, maar wel een ANWB Verkeersplein voor De Ferbining

Algemeen
KBS de Ferbining wint de derde prijs van de ANWB Verkeersplein actie Eigen foto
KBS de Ferbining wint de derde prijs van de ANWB Verkeersplein actie Eigen foto

NIJEMIRDUM - Basisschool de Ferbining in Nijemirdum heeft meegedaan aan een actie van de ANWB waarmee een verkeersplein te winnen was. De leerlingen kregen vandaag te horen dat ze de derde prijs gewonnen hebben.

Mede door de geweldige betrokkenheid van de ouders bij de school, waardoor de actie veel gedeeld werd, zijn er heel veel stemmen binnen gehaald. Daardoor is De Ferbining op de derde plaats geëindigd. Kinderen en leerkrachten zijn ontzettend blij met deze ,,geweldige prestatie. De Provincie Fryslân heeft besloten de nummers twee en drie ook een verkeersplein te geven. Daardoor zijn we weer een stukje dichterbij de realisatie van een nieuw schoolplein’’, zegt schooldirecteur Anthonia Veldstra.

Een hele klus
De Ferbining is al enige tijd bezig met het ontwerpen van dat nieuwe schoolplein. Veldstra: ,,Er is uitvoerig overleg geweest in de school en alle kinderen hebben nagedacht over het ontwerp. Uiteindelijk heeft de leerlingenraad het definitieve ontwerp vastgesteld.’’ Met dit ontwerp is de school aan de slag gegaan om de financiering rond te krijgen. ,,Een hele klus, want een nieuw plein is erg kostbaar.’’

Boven verwachting
Een tijdje terug is hiervoor onder andere een sponsorloop georganiseerd. De opbrengst hiervan is maar liefst €2567. Van te voren was er hoop op €1000. ,,Dus dit is een geweldige prestatie.’’De komende tijd worden er nog allerlei subsidie-aanvragen gedaan om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Eerder liet Anthonia Veldstra al weten dat het dan al gauw om 100.000 euro gaat. De Ferbining hoopt in september of oktober het plein te kunnen realiseren.

Lees ook een eerder verhaal over de sponsorloop voor het plein www.grootdefryskemarren.nl/grootdefryskemarren/algemeen/fotos-klimtoestel-de-ferbining-nijemirdum-ten-einde-hardlopen-voor-nieuw-schoolplein