Bewegen voor ouderen in De Fryske Marren, van 27 tot en met 31 mei

Sport
Afbeelding

DFM - In de week van 27 tot en met 31 mei kunnen ouderen in De Fryske Marren volop in beweging. FIIF organiseert dan de beweegweek voor ouderen naar aanleiding van het initiatief van het Nationaal Ouderfonds. Diverse partners in de gemeente hebben zich aangesloten om er “een prachtige beweegweek van te maken”, zldus FIIF. De speciale week is bedoelt voor inwoners vanaf 55 jaar. 

Op maandag start de beweegweek in Lemmer met gelijk een gevarieerd aanbod. Van biljarten tot een lekkere lunch en een uitleg over het programma ‘Stevig Staan’. Onder leiding van professionals is er de hele dag wat te beleven. “Wij bieden graag alle ouderen de mogelijkheid om een dag te bewegen, maar ook om inzicht te krijgen in hoe ze zich fit en vitaal kunnen blijven. Dit doen we met een gevarieerd aanbod door de gehele gemeente”, zegt Lieke Lubbers, verenigingsondersteuner bij FIIF.

Verder is er op dinsdag 28 mei een doortrapgroep in Balk en op woensdag 29 mei weer een vol aanbod in Joure. Daarnaast kan er op woensdag 29 mei gebruik worden gemaakt van de zonnebloemfiets. Dit is een speciale elektrische fiets waar een rolstoel op kan om samen gezellig te fietsen, plezier voor iedereen. Donderdag 30 mei zijn er nog doortrapgroepen in Bakhuizen, Oudehaske, Oudemirdum en De Trije Doarpen. Op vrijdag 31 mei wordt de week afgesloten in Oudemirdum met opnieuw een gevuld programma.

Aanmelden kan eenvoudig via de website van Sportbedrijf DFM via sportbedrijfdfm.nl/beweegweek. Hier is ook het complete programma te vinden.