FOTO’S / Kickstart ‘Jong Tsjûkemar beweegt meiinoar’ op It Klimmerblêd

Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding
Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

SINT NICOLAASGA - Op het schoolplein van KBS It Klimmerblêd in Sint Nyk werd dinsdagochtend het startsein gegeven voor de vierde editie van ‘Jong Tsjûkemar beweegt meiinoar’. De kinderen en het schoolpersoneel begonnen de schooldag volop in actie.

Springen, zwaaien, door de knieën en kickboksend. De warming up werd verzorgd door Ehsam Momenzadah van Kicksports in Oudehaske. Hij wist met zijn enthousiasme de 160 leerlingen meiinoar in beweging te krijgen. En dat is was 1100 basisschoolkinderen van twaalf scholen rondom de Tsjûkemar tot en met 31 mei nog kunnen doen.

In samenwerkingen met lokale verenigingen kunnen de kinderen in de samen in de buurt bewegen. De jeugd kan actief zijn met skeeleren, kickboksen, kinderyoga, dansen en survival. “Op locaties in het gebied, op eigen school of op een school in de buurt. Om zo meer van het gebied te ontdekken en van elkaar”, aldus Gesina Zeldenrust en Marleen Brouwer van Jong Tsjûkemar.

Doelstelling
Jong Tsjûkemar heeft als doel om de leefbaarheid in eigen gebied te stimuleren, om kinderen meer uit de boeken en in de praktijk te brengen en leren van al het moois wat hun eigen gebied heeft te bieden. Dit aan de hand van 4 leerlijnen, natuur, cultuur, bewegen en techniek. Dit zijn bestaande leerlijnen in het basisonderwijs, dit zorgt ervoor dat de aangeboden activiteiten geïntegreerd kunnen worden in het bestaande lesprogramma.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding