Waterpoort Boys prikt Jouster kampioensballon door

Door: Ynte Dragt Sport
Gedeon Vita kopt de bal snoeihard binnen
Gedeon Vita kopt de bal snoeihard binnen Foto: Henk van der Veer

SNEEK - Tijdens de wedstrijd tussen Waterpoort Boys en SC Joure werd door aanhangers van de groen-witten al een voorschot op het aanstaande kampioenschap genomen. De tussenstanden gaven daar ook aanleiding toe. Het werd uiteindelijk echter een gevalletje van de huid en de beer, want Waterpoort Boys schoof via een schitterende kopbal van Gedeon Vita in de wedstrijd naast en Balk schoof als grootste concurrent uiteindelijk in de stand over SC Joure heen. 

Tekenend
De openingsfase was tekenend voor het seizoen van Waterpoort Boys. De geelhemden lieten in de openingsminuten namelijk twee mogelijkheden onbenut, terwijl de eerste bal op het Sneker doel meteen tegen de touwen plofte. Bij één van de Sneker mogelijkheden verrichtte doelman Mark Stuiver overigens een prima redding, terwijl zijn collega Stefan Rijpkema bij de 0-1 van Stijn Terpstra zijn hand net niet goed genoeg achter de bal kreeg.

Balverlies
De Sneker defensie liet het bij die diagonale schuiver overigens gewoon gebeuren en zag vervolgens dat ook de bezoekers niet onfeilbaar waren. Balverlies van de groen-witten leidde namelijk tot een vrije doortocht voor Romano Pasveer. De Sneker middenvelder had op weg naar Stuiver echter tijd om na te denken en dat duurde uiteindelijk net iets te lang, waanra balverlies van de verder prima spelende Dani Al Nashi aan de andere kant via Joey de Jong tot een corner leidde. Die bracht echter niet in het laatje en ook bij een snelle uittrap van Rijpkema op Brian Visser bleef rendement achterwege.

Rijpkema
In tegenstelling tot de openingsfase waarin Waterpoort Boys vooral tegen hield, was de wedstrijd toen meer in evenwicht, al moest Kevin Kedde nog wel een keer de angel uit een counter halen en kreeg SC Joure ngo wel twee keer en behoorlijk mogelijkheid. Bij de eerste werd de inzet gekraakt en bij de tweede belandde een kopbal naast “het hok” van Rijpkema. Diezelfde Rijpkema had bij het begin van de tweede helft waarin het trainersduo Minks-Knoop Gedeon Vita in de ploeg bracht en een aantal omzettingen doorvoerde, de nodige moeite met een schot terwijl hij de gasten even later bij een 100% kans met een prima redding van scoren afhield.

Voorsprong verdedigen
Nadat het aluminium Waterpoort Boys in de wedstrijd hield, kreeg de thuisclub na een mooie aanval ook een 100% kans. Tim van der Werf liet de bal echter onder zijn schoen door glippen, waarna er minutenlang aan beide zijden niet al teveel gebeurde en aan de zijde van SC Joure zelfs helemaal niets. Met het oog op de ontwikkelingen op de andere velden koos de formatie van trainer Jonne Boonstra er voor om de marginale voorsprong te verdedigen, een keuze die uiteindelijk verkeerd zou aflopen.

Hoogtepunt
Nadat invaller Tom de Wit met een schot al een waarschuwing had afgegeven en Van der Werf met een Schwalbe een “pengel” probeerde te versieren, kreeg Waterpoort Boys een hoekschop en bij die corner torende Gedeon Vita hoog boven de rest uit. Het was een schitterende kopbal en in meerdere opzichten het hoogtepunt van de middag dat door fotograaf Henk van der Veer voortreffelijk in beeld werd gebracht. Twee minuten later dacht Brian Visser daar nog een hoogtepunt aan toe te voegen, doch de “wingman” stond bij de 2-1 overduidelijk buitenspel.

Diezelfde Visser werd vervolgens bijna onthoofd, waarna hij na een vrije trap van Al Nashi dichtbij de winnende was. Dat laatste zou echter teveel van het goede zijn geweest. De 1-1 was echter wel genoeg om de Jouster kampioensballon door te prikken en om zelf - en dat is ook niet onbelangrijk - in de race voor een plek in de play offs te blijven.

Waterpoort Boys - SC Joure 1-1 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Stijn Terpstra (10.), 1-1 Gedeon Vita (85.)
Scheidsrechter: R. Griemink
Gele kaart: Derren Zoetendal (SC Joure)
Beginopstelling Waterpoort Boys: Stefan Rijpkema, Calvin Pasveer (82. Roy Vermaning), Kevin Kedde (46. Gedeon Vita), Dani Al Nashi, Joey de Jong, Orlando Pasveer (67. Tom de Wit), Tim van der Werf, Romano Pasveer, Brian Visser, Richard Hamstra (67. Marcel van der Meulen) en Lars van Dijk  

Bron: Pengel

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding