sc Heerenveen nog in de race om de play-offs na winst op Heracles

Sport
sc Heerenveen nog in de race om de play-offs na winst op Heracles Foto: sc Heerenveen/FPH

ALMELO - sc Heerenveen heeft zondag de hoop op het halen van de play-offs in leven gehouden. Op bezoek bij Heracles Almelo was Heerenveen met 2-0 te sterk. Ché Nunnely en Pelle van Amersfoort maakten de doelpunten.

Heracles had voorafgaand aan het duel met Heerenveen het goede gevoel te pakken. De afgelopen twee wedstrijden won de club van Sparta Rotterdam en AZ Alkmaar. Tegen Heerenveen kwam de thuisploeg in het Erve Asito echter al binnen tien minuten op achterstand. Ché Nunnely was erg alert toen verdediger Sven Sonnenberg van Heracles een fout maakte en profiteerde: 0-1.

Het tempo in de eerste helft lag verder niet hoog. Heerenveen had meerdere mogelijkheden en werd soms gevaarlijk, zonder heel dicht bij een tweede doelpunt te komen.

Net voor rust ontsnapte de ploeg van trainer Kees van Wonderen aan de gelijkmaker. Verdediger Sonneberg raakte met zijn inzet de lat.

Pelle van Amersfoort haalde aan het begin van het tweede bedrijf al weer snel uit, maar keeper Michael Brouwer stond op de goede plaats.

Heracles leek in de 73e minuut op 1-1 te komen. Mohamed Sankoh scoorde, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Nadat de VAR in actie kwam, werd de goal afgekeurd.

Heerenveen verdubbelde aan het einde van de wedstrijd de voorsprong nog via Pelle van Amersfoort. Hij scoorde uit een hoekschop: 0-2.

Een paar minuten later lag de bal er aan de andere kant in. Voor de tweede keer in de wedstrijd werd de treffer van Heracles echter afgekeurd. Weer was het Sankoh, weer was het buitenspel.

sc Heerenveen heeft nu 36 punten verzameld en staat momenteel tiende in de eredivisie. Daarmee heeft de ploeg nog altijd kans om de play-offs te bereiken.

Door: Omrop Fryslân