FOTO’S / Vreugdetranen Sebastian Reitsma, tweede bij Roelof Thijs Bokaal

Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding
Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

HEERENVEEN - Hij werd vrijdagavond tweede, maar die klassering zorgde toch voor vreugdetranen bij ijsspeedwayer Sebastian Reitsma. De 17-jarige Fries was ontzettend blij met het zilver bij de Roelof Thijs Bokaal. De eerste plaats was voor Jasper Iwema en de Noor Jo Saetre werd derde.

Om 19:00 uur barstte het geweld los. In totaal 21 heats vochten zestien rijders voor een plek in de finale. Dit lukte enkel Jasper Iwema, Sebastian Reitsma, Jo Seatre en Filip Jager. Maar voor Filip Jager eindigde het avontuur halverwege de finalerace met een crash, hierdoor kwam er een herstart zonder de Zweed.

Na de herstart zat de jonge Sebastian Reitsma er goed bij en wist hij in eerste instantie de koppositie te pakken. Maar deze werd in het vervolg van de finale overgenomen door Jasper Iwema, die zich uiteindelijk tot winnaar van de Roelof Thijs Bokaal mocht laten kronen.

Vandaag is de derde WK Finale, opnieuw barst om 19:00 uur het geweld los. Zondag is de vierde serie van de WK Finale ijsspeedway. De start is dan om 14.00 uur. Voor Nederland komen bij de WK races Sebastian Reitsma en Jasper Iwema aan de start.