Doelpuntenfestijn in het Abe Lenstra Stadion

Sport
Doelpuntenfestijn in het Abe Lenstra Stadion
Doelpuntenfestijn in het Abe Lenstra Stadion Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft één punt overgehouden aan de wedstrijd tegen de nummer drie van de competitie. In het Abe Lenstra Stadion werd het 3-3 tegen FC Twente.

Vooral de eerste helft was een doepuntenfestijn. Na 13 minuten stonden de Friezen al met 2-0 achter. Na 45 minuten stond het 3-2 in het voordeel van de Tukkers.

 Heerenveen gaf de goals makkelijk weg. Na 11 minuten scoorde Ricky van Wolfswinkel voor Twente het eerste doelpunt, na een voorzet van Daan Rots. Twee minuten later maakte Rots zelf de 2-0.

Echt goed gevoetbald werd er niet, maar inzet loont. Heerenveen knokte zich terug in de wedstrijd. Ion Nicolaescu maakte de aansluitingstreffer, maar Twente kwam opnieuw op een voorsprong van twee doelpunten door een goal van Robin Pröpper. In de daaropvolgende aanval deed Heerenveen direct weer iets terug. Osame Sahraoui maakte de 3-2. En zo werd het toch een spannende wedstrijd.

Tweede helft

In de tweede helft was Heerenveen de betere ploeg. Met een klein gelukje kregen de Friezen een penalty. Daaruit scoort Thom Haye - met rugnummer 33 - 3-3.Met acht minuten blessuretijd was de wedstrijd spannend tot na elf uur. Nog bijna werd het 4-3 in het voordeel van Twente, maar de bal van Van Wolfswinkel ging naast.Eindstand: 3-3. Winnaar: het publiek.