Komend weekend wereldkampioenschap ijsspeedway in Thialf

Sport
Komend weekend wereldkampioenschap ijsspeedway in Thialf
Komend weekend wereldkampioenschap ijsspeedway in Thialf Foto: Gewoan Dwaan/Douwe Bijlsma

HEERENVEEN - Het wereldkampioenschap ijsspeedway is een sensationeel evenement dat jaarlijks plaatsvindt in Thialf Heerenveen. Dit spektakel op ijs trekt motorsportliefhebbers vanuit heel Europa en daarbuiten en biedt een onvergetelijke ervaring.

Vorig jaar werd het evenement vanwege de hoge energiekosten afgelast. Komend weekend is het spectaculaire evenement terug op 5, 6 en 7 april. 

Extreme motorsport, 120 km/u en geen remmen

De coureurs racen op ijs met speciale motoren waarbij de banden zijn voorzien van spikes van 28 mm lang voor een optimale grip. Met enorme snelheden en plat door de bocht waarbij net stuur over het ijs gaat rijden deze waaghalzen hun heats.

Unieke sfeer en spannend tot het laatst

Het spektakel begint wanneer de brullende motoren weerklinken in de koude lucht van Thialf. Het stadion is gehuld in een witte baan met blauwe stropakken en hekken, wat bijdraagt aan de unieke sfeer van het evenement.
De coureurs zijn ’s werelds meest getalenteerde motorcoureurs die zij aan zij met elkaar strijden om als winnaar over de eindstreep te gaan. Kiest de rijder voor de binnenbocht of voor de buitenbocht en kan deze voor de andere uit de bocht komen. Dit maakt het extra uitdagend en spannend. Hierdoor wordt het publiek getrakteerd op opwindende races vol adrenaline en snelheid.

Het wereldkampioenschap wordt in Heerenveen beslist

Wie wordt de nieuwe wereldkampioen ijsspeedway 2024? Na een kwalificatie voorronde in Zweden en de eerste 2 wk finales in het zuid Duitse Inzell is het daarna de beurt aan Heerenveen voor de laatste 2 finaleronden.

Duizenden fans en jij kan erbij zijn!

Het evenement trekt duizenden enthousiaste fans en biedt een geweldige sfeer voor het delen van passie en vreugde.

Ticketpoint is het officiële verkooppunt voor tickets van WK IJsspeedway