Jouster korfballers sluiten zaalseizoen winnend af

Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding
Foto aangeleverd

JOURE - Op een volgepakte tribune stond zaterdag alleen de eer nog op het spel voor Joure. Gedragen door het publiek waren de Jousters ruim te sterk voor Rood-Wit uit Wezep. Een mooie opsteker richting het veldseizoen.

De groen-witte supporters hadden dit seizoen niet veel te juichen. Het openingsweekend in november leverde twee punten op en pas in de laatste wedstrijd van het seizoen waren de Jousters weer eens de beste.

Vechten tegen degradatie
In 1B was het vooraf al duidelijk dat Joure moest vechten tegen degradatie. De Jousters speelden knappe wedstrijden maar kregen vaak te veel goals om de oren. In Dronten viel het doek twee weken geleden na een nederlaag tegen ASVD. Ook Rood-Wit redde het niet, na een verliesbeurt vorig speelweekend. De laatste zaalwedstrijd was om des keizers baard, maar de verliezer eindigde wel op de symbolische laatste plek.

De Jousters begonnen weergaloos aan de wedstrijd. Het dameskwartet was, niet voor het eerst deze zaalperiode, messcherp met zes goals. Joure had daardoor na tien minuten al een 7-1 voorsprong te pakken. Rood-Wit kwam daarna beter in haar spel en stond binnen no-time met 10-7 in de nek van de Jousters te hijgen. Wederom de dames gaven de thuisploeg wat rust maar de club uit Wezep bleef tot de pauze op het vinkentouw: 14-10.

Winst en hoogste aantal doelpunten
In het tweede bedrijf speelde Joure iets minder scherp waardoor Rood-Wit scorend bij kon blijven. Daar is alles dan ook mee gezegd, want aanspraak maken op de overwinning deden ze nooit. Met name op de strafworpen en doorloopballen waren de Jousters deze avond loepzuiver terwijl Rood-Wit daar veel steken liet vallen. Aukje Marije Hofstra scoorde de laatste Jouster goal van de partij, de jongeling debuteerde dit seizoen in het eerste en was direct van grote waarde voor het team. En passant behaalde de thuisploeg nog het hoogste aantal doelpunten van het seizoen.

Door de overwinning eindigt Joure op de zevende plaats met vier punten. Rood-Wit is vanwege het onderlinge resultaat de rode lantaarndrager.

De Jouster kunnen zich nu klaarmaken voor de veldcompetitie. Deze start op 6 april met een uitwedstrijd tegen Harich. Ook Wolderwijd en Emmeloord zitten in de poule met Joure.