sc Heerenveen verliest in slotfase van Feyenoord na blunder Van Ottele

Door: Ynte Dragt Sport
Mats Köhlert scoort twee keer, maar de punten zijn voor Feyenoord
Mats Köhlert scoort twee keer, maar de punten zijn voor Feyenoord Foto: Sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - Sportclub Heerenveen had lang zicht op een punt of meer tegen regerend landskampioen Feyenoord, maar bleef met lege handen. De thuiswedstrijd eindigde in een nipt verlies: 2-3.

Bij Heerenveen ontbrak Osame Sahraoui in de basis. De aanvaller werd disciplinair gestraft door trainer Kees van Wonderen, omdat hij eerder deze week te laat was gekomen. Dat was niet de eerste keer voor de Noor. 

De Rotterdammers leken al in de achtste minuut op voorsprong te komen toen Lutsharel Geertruida van dichtbij binnen kon schieten. Na tussenkomst van de videoscheidsrechter bleek echter dat Geertruida buitenspel stond.

Nunnely vindt Köhlert
Tegen de verhouding in was het Heerenveen dat op voorsprong kwam. Ché Nunnely kon er snel uitkomen en gaf de bal voor de goal, door miscommunicatie tussen de Feyenoord verdedigers kwam de bal wonderbaarlijk voor de voeten van Mats Köhlert. Zijn afwerking was ook meer geluk dan wijsheid, maar was wel perfect om doelman Timo Wellenreuther te passeren. Feyenoord bleef de betere ploeg in het Abe Lenstra Stadion. Dat leidde in de 37e minuut tot de gelijkmaker van Mats Wieffer. Hij kon eenvoudig binnen tikken na een knappe voorzet van Luka Ivanusec.

Werelddoelpunt
Waar Köhlert in de eerste helft nog met wat geluk het niet vond, was dat in de tweede helft wel anders. De Duitser die voor vandaag nog niet wist te scoren dit eredivisieseizoen schoot de bal uitzonderlijk mooi over Wellenreuther en bracht daarmee de Friezen op voorsprong: 2-1. Het werd echter niet de winnende treffer. Invaller Igor Paixão bracht in de 74e ploeg de regerend landskampioen weer op gelijke hoogte.

Blunder Van Ottele
Een puntendeling leek daarna het meest logische scenario, maar een blunder van Syb van Ottele bracht Ayase Ueda alleen voor de keeper. Hij faalde niet en maakte er in de 88e minuut 2-3 van. Met het verlies staat Heerenveen nu met 31 punten uit 26 wedstrijden op de tiende plaats in de eredivisie. Het gat met de play-offplekken is vijf punten.

Bron: Omrop Fryslân