Speciale onderscheiding grootmeester Martin Zingel op prestigieus Martial Arts Gala in de VS

Door: Douwe Bijlsma Sport
Grootmeester Martin Zingel met zijn speciale onderscheiding.
Grootmeester Martin Zingel met zijn speciale onderscheiding. Foto aangeleverd

SINT NICOLAASGA - Grootmeester Martin Zingel werd onlangs als enige Nederlander en één van de weinigen in Europa geëerd met een bijzondere onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de 23e editie van de Action Martial Arts Hall of Honor in het Tropicana Casino, Atlantic City in Amerika. Zingel, 8e dan, is hoofdtrainer van Hapkido School De Oase uit Sint Nicolaasga.

Het Martial Arts Gala in de VS, dat wordt beschouwd als het equivalent van de Oscaruitreiking voor de filmwereld, is een prestigieus internationaal evenement waar genomineerde (groot)meesters van diverse Martial Arts disciplines van over de hele wereld samenkomen om erkenning te krijgen voor hun uitzonderlijke bijdragen in de Martial Arts.
Zingel werd op dit grootste Martial Arts Gala ter wereld bekroond met een Special Award. Dit vanwege zijn toewijding en prestaties binnen de Martial Arts.

Naast de ceremonie werden diverse kampioenschappen gehouden en boeiende stages georganiseerd, waar Zingel de eer had niet alleen aanwezig te zijn maar ook lessen te verzorgen.

Zingel is “vervuld van trots en dankbaarheid voor deze buitengewone ervaring.”De Special Award op het Action Martial Arts Gala is een mooie bekroning voor zijn inzet voor de Martial Arts, zo laat hij weten.