Andries Noppert uit de basis bij sc Heerenveen

Door: Omrop Fryslân Klaske Sport
Foto sc Heerenveen / FPH
Foto sc Heerenveen / FPH

JOURE/HEERENVEEN - Andries Noppert is zijn basisplaats als doelman bij sc Heerenveen kwijt. Hij wordt door trainer Kees van Wonderen tijdelijk aan de kant gezet. Hij doet dit naar aanleiding van de blunder van de keeper in de wedstrijd tegen AZ, waardoor sc Heerenveen twee punten verloor.

Van Wonderen gaf een korte toelichting op het besluit. “Gisteren is met alle betrokkenen gesproken en kenbaar gemaakt dat Mickey (van der Hart red.) de voorkeur krijgt vanaf heden. Teleurstelling, maar ook begrip waren de reacties.”

Andries Noppert komt uit Joure en zat jarenlang in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Een dik jaar geleden verdedigde hij nog het doel van het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK. Hij beleeft tot nu toe een dramatisch seizoen. De afgelopen maanden maakte hij tal van fouten, met als gevolg dat zijn ploeg vaak onnodig in de problemen kwam.

Fouten
Afgelopen week tegen AZ ging de keeper opnieuw de mist in. Kort voor het einde van de wedstrijd, bij een 2-1 voorsprong, wilde hij de bal wegschieten, maar schoot daarbij tegen een ploeggenoot Pawel Bochniewicz. Via hem stuiterde de bal de goal in. Het koste Heerenveen de wedstrijd.

Eerder als werd hij tegen PEC Zwolle verrast door een ‘polletje’ in het veld waardoor Noppert de bal niet goed raakte en Zwolle scoorde. “Dit seizoen lijkt echt alles de verkeerde kant op te vallen. De gifbeker moet helemaal leeg”, zei hij na afloop van de wedstrijd tegen AZ. “Je wordt er wel eens moedeloos van.”