Jouster korfballers gaan voortvarend van start na promotie, winst op Elburg

Door: Douwe Bijlsma Sport
Jouster korfballers winnen eerste wedstrijd in de eerste divisie tegen Elburg.
Jouster korfballers winnen eerste wedstrijd in de eerste divisie tegen Elburg. SC Joure Korfbal

JOURE - In Sportfun stond voor Joure 1 zaterdag de eerste wedstrijd op het programma na de promotie van de tweede naar de eerste klasse. Tegenover hen stond dé grote rivaal van het vorig zaalseizoen aan wie Joure op 1 april jongstleden het kampioenschap in de tweede klasse op één doelpunt na verloor; Elburg.

Nadat de spelers van beide ploegen in de spotlights waren aangekondigd klonk het startsignaal van de scheidsrechter. Snel kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, door twee afstandsschoten van de heren. Het eerste kwartier van de wedstrijd wisten zij de voorsprong te behouden en uit te breiden. Echter, net voor de pauze wist Elburg aan te haken en zelfs nog op een voorsprong te komen van twee doelpunten. Waar Joure voornamelijk de doelpunten maakte middels afstandsschoten aasde Elburg op het maken van doorloopballen en daaruit toegekende strafworpen en vrije ballen. Elburg wist zich te herpakken en kwam terug in de wedstrijd. Het fluitsignaal voor de pauze werd gegeven en de stand luidde 8-10 voor de uitploeg.

Joure hervond kracht
Joure wist in de tweede helft snel weer aan te sluiten door een aantal afstandsschoten. Helaas brak daarna een minder gedeelte van de wedstrijd aan. Joure verzwakte en scoorde niet meer. Elburg wist uiteindelijk op een voorsprong van drie doelpunten te komen. De spanning steeg en het publiek kwam in actie. Luid gejuich was te horen vanaf de tribune, een frisse wissel kwam in het veld en Joure vond haar kracht weer terug. Ze wist Elburg te overmeesteren en scoorde vijf doelpunten op rij. Het eindsignaal werd door de scheidsrechter gegeven en Joure vierde haar eerste overwinning in de eerste klasse. De eindstand van de wedstrijd was 16-14. De overwinning werd groots gevierd.

Volgende week, zaterdag 18 november, speelt Joure 1 haar tweede wedstrijd tegen DOS Kampen/ Unique Waterontharders 1 in Kampen aan het adres Horstsingel 1 om 20:45 uur.

Jouster korfballers winnen eerste wedstrijd in de eerste divisie tegen Elburg.
Jouster korfballers winnen eerste wedstrijd in de eerste divisie tegen Elburg.