Komend weekend volop zeilplezier tijdens de Langweer Cold Race

Sport
Komend weekend volop zeilplezier tijdens de Langweer Cold Race Foto Jasper van Staveren
Komend weekend volop zeilplezier tijdens de Langweer Cold Race Foto Jasper van Staveren

LANGWEER - De gezelligste afsluiting van het zeilseizoen: de Langweer Cold Race. Met vier vrienden in een gereedliggende polyvalk lekker zeilen en genieten van de laatste mooie, maar koude dagen van het jaar. De organisatie laat weten dat het zeilevenement al tijden volgeboekt is met deelnemers. Maat liefst negentig teams komen aan de start.

De Langweer Cold Race vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 november as. Loting is vrijdagavond 10 november 2023 in het Wapen van Langweer. Er worden vele korte races gezeild in elke keer weer een andere Polyvalk met als resultaat dat het beste zeilteam wint.

Uniek is dat de cafés van Langweer gastheer zijn en dat de organisatie in handen is van Sailservice. Zij nemen onder andere de Eredivisie Zeilen, Delta Lloyd Regatta en vele EK’s en WK’s voor haar rekening . Serieus zeilen derhalve onder ongetwijfeld zware omstandigheden gecombineerd met veel gezelligheid zorgen voor een unieke sfeer waar Langweer bekend omstaat.

Die gezelligheid wordt extra vergroot doordat er elke avond artiesten in het dorp op komen treden. Zo zijn Joop Obama and the Presidents en Danny Panadero geboekt. Ook is er op zaterdagmiddag vermaak voor de kinderen, vanaf 14.00 uur bij de Oude Haven. De jeugd kan daar de creativiteit kwijt in het beschilderen van bootjes.

Alle informatie over dé afsluiter van het zeilseizoen, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Kuiper Verzekeringen, is te vinden op www.langweercoldrace.org