Prins, Fledderus, Rijpma - de Jong, Drost, Kok en Anema naar eerste wereldbekers schaatsen

Door: Douwe Bijlsma Sport
Antoinette Rijpma - De Jong is één van de gekwalificeerde schaatsers voor de eerste twee wereldbekers. Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma
Antoinette Rijpma - De Jong is één van de gekwalificeerde schaatsers voor de eerste twee wereldbekers. Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

FRYSLAN - De selectiecommissie van de KNSB heeft de schaatsers voor de eerste twee wereldbekerwedstrijden bekendgemaakt. Dezen zullen worden verreden in Azië; het Japanse Obihiro en Beijing in China.

De selectie werd gemaakt op basis van de rangschikkingen van het wereldbekerkwalificatietoernooi dat afgelopen weekend in Thialf werd verreden. De schaatsbond kreeg echter veel afmeldingen van gekwalificeerde schaatsers.

Onder andere Marijke Groenewoud slaat de eerste wereldbeker over. Daarmee krijgt Reina Anema de ruimte om af te reizen naar Japan. Zij zal uit gaan komen op de 3.000 meter, de massastart en ploegenachtervolging.

Schaatsers die zowel in Japan als China aan de start verschijnen zijn Marrit Fledderus, Tim Prins, Antoinette de Rijpma - de Jong, Helga Drost en Femke Kok.

De wereldbeker in Obihiro is van 10 tot en met 12 november. In Beijing wordt geschaatst van 17 tot en met 19 november.