INGEZONDEN Ben jij al bekend met de dranktrends in 2022?

Lifestyle
Afbeelding

2022 is het jaar dat alles weer open ging en mocht. Dit werd al snel erg normaal. Iedereen is weer volop van het leven aan het genieten. Hierbij horen ook de weer alle feesten en vieringen met vrienden en/of familie. Een groot onderdeel van een geslaagd feest is natuurlijk de alcohol. Heb jij ook weer een grote viering op de planning staan? Dan moet je vast weer een grote voorraad bier, wijn, whiskey of gin kopen. Als je nog opzoek bent naar inspiratie voor welke drankejs je aan je gasten kunt schenken, lees dan snel verder!

Populaire cocktail drank

Naast de standaard bier en wijn, is het ook leuk om je gasten wat speciaals aan te bieden. Dit is makkelijk te bereiken via cocktails. Je kunt zelf heel gemakkelijk bij een online slijterij verschillende drank en likeurs halen waarmee je heerlijke cocktails kunt mixen. Een favoriet voor het maken van cocktails is Wodka. Met Wodka kun je vele verschillende soorten cocktails maken, zoals Sex on the Beach, Bloody Mary of een Cosmopolitan. Daarnaast heb je voor cocktails ook andere drank, frisdrank, likeurs en ijsblokjes nodig.

Wat is een ready to drink cocktail?

Een ready to drink cocktail is erg makkelijk in gebruik. Het is een mixdrankje. Dit mixdrankje zit verpakt in een blikje. De blikjes zijn erg makkelijk mee te nemen en scheelt een hoop tijd en moeite. De drankjes bestaan eigenlijk al erg lang. Denk bijvoorbeeld aan het blikje met Bacardi en cola. De drankjes waren vooral erg populair onder de jongeren. Tegenwoordig begint het product steeds meer populair te worden onder de oudere doelgroepen. Het is een product dat dagelijks gebruikt wordt. Daarnaast heeft er veel verbetering in smaak en aanbod plaatsgevonden. Doordat het product veel meer gebruikt wordt, stijgt het ook in zijn waarden.

Waardoor is het drankje zo populair?

Voorheen waren de drankjes dus erg populair onder jongeren. Hoe kan het dat de drankjes tegenwoordig dan ook zo populair zijn onder oudere doelgroepen? Hierboven heb je al kunnen lezen dat de drankjes zijn verbeterd in smaak en aanbod. Daarnaast zijn de drankjes ook nog eens erg makkelijk. Wanneer je bijvoorbeeld zelf een cocktail klaar zou willen maken ben je wel enige tijd en moeite kwijt. Een cocktail is namelijk niet zo gemaakt. Naast het gemak, hebben de drankjes ook een positief effect op de gezondheid. Door corona zijn veel mensen bezig geweest met de gezondheid. Hierdoor werden ze ook alerter op het alcoholgebruik. Door middel van de ready to drink cocktails nuttig je minder alcohol, dan wanneer je bijvoorbeeld een fles wodka zou nemen. Het aantal percentage alcohol dat namelijk in een ready to drink cocktail zit is 5% tot 15%.

Meer gasten bij de horeca

Het is fijn dat in 2022 alles weer open ging en iedereen weer naar de horeca kon. Toch maakt bijvoorbeeld de ready to drink cocktails het niet makkelijker om nog uit huis te gaan. De horeca moest iets bedenken, waardoor ze toch gasten aan konden trekken. Door in te spelen om een goede service en vermaak, kunnen ze gasten meer naar zich toe trekken. Ze kunnen de beleving van een drankje ook aanpassen. Hierbij kun je denken aan een toevoeging van schuim of rook. Hierdoor kan de textuur en temperatuur van het drankje veranderen. Daarnaast prikkelt het je zintuigen, waardoor je een hele andere beleving hebt tijdens het drinken van een van je favoriete drankjes.