Ondernemers Rijs blij met nieuwbouw Hotel Gaasterland

Door: Douwe Bijlsma In bedrijf
Afbeelding
Imressie aangeleverd


RIJS – Op de plek van het huidige Hotel Gaasterland zal een geheel nieuw hotel worden gebouwd. Onlangs heeft ontwikkelaar Dunavast de aankoop van het complex afgerond. De ondernemer in Rijs zijn blij met de aanstaande nieuwbouw.

De Fletcher Hotelgroep nam in de zomer van 2022 Hotel Gaasterland over van Harry en Anja de Jong die het horecabedrijf zo’n dertien jaar runden. “Er zal op deze uniek gelegen plek een nieuw hotel worden ontwikkeld met ruim 100 hotelkamers, bijbehorende faciliteiten en een trendy restaurant. Deze herontwikkeling markeert niet alleen een upgrade naar een modern en duurzaam familiehotel, maar ook een volledige vernieuwing en uitbreiding van de locatie in een natuurrijke omgeving”, aldus Dunavast. “Fletcher Hotels zal zich als huurder langjarig aan deze locatie verbinden. Fletcher Hotel-Restaurant Gaasterland is een mooie toevoeging aan de uitgebreide portefeuille van Fletcher, waarmee zij haar positie in de Nederlandse hotellerie stevig versterkt.”

Ondernemers en inwoners profiteren
De horeca- en recreatie ondernemers van Rijs, verenigd in ‘Riis Foarút’, zijn erg positief over de voorgenomen initiatieven met betrekking tot de nieuwbouw van Hotel Gaasterland. Op dinsdagavond 5 maart werden bij Hotel Jans de nieuwbouwplannen gepresenteerd tijdens een inloopavond voor inwoners van Rijs.

“In de afgelopen jaren was er een afname te zien van horeca-gelegenheden en toeristische activiteiten in de regio. Door dit nieuwbouwproject ontstaat er toegevoegde toeristische waarde, waar veel ondernemers en ook inwoners van zullen profiteren”, aldus ‘Riis Foarút’.

Werkgelegenheid
De Rijster ondernemers zijn met name blij met de kwaliteitsimpuls die wordt gegeven in Gaasterland. “Ook de toename van het aantal hotelbedden is een welkome ontwikkeling. Er komt meer ruimte voor toerisme en daarmee meer ruimte voor aan het toerisme gerelateerde activiteiten (zoals verhuur fietsen, boten, museumbezoek, etc) en natuurlijk meer werkgelegenheid.”

‘Riis Foarú’ hoopt dan ook “dat de plannen snel gerealiseerd kunnen worden en dat het nieuwe hotel een aanzet is tot meer kwaliteitsimpulsen en verbreding van het toeristisch product in Gaasterland.”

Opening
De opening van het hotel staat gepland in 2026. Komend jaar zal worden gewerkt aan het vergunningstraject, met een start bouw in 2025.

Afbeelding