Rotaryclub Sneek organiseert Beroepenvoorlichtingsavond Zuidwest Friesland op 14 februari 2024

Door: Ynte Dragt In bedrijf
Afbeelding
Foto: Antonius

BALK/SNEEK - Rotaryclub Sneek organiseert dit jaar weer de zogenaamde Beroepenavond, in samenwerking met de decanen van de RSG en Bogerman in Sneek. Deze avond wordt gehouden op 14 februari a.s. in het gebouw van de RSG, Almastraat 5 te Sneek. Aanvang 19.00 uur.

Doelgroep van deze avond zijn de leerlingen van havo-3 t/m 5 en vwo-3 t/m 6 van de scholen voor voortgezet onderwijs in Súdwest-Fryslân. Naast RSG Magister Alvinus in Sneek, zijn dat cgs Bogerman in Sneek, Balk, Bolsward en Koudum en het Marnecollege in Bolsward. Leerlingen uit het laatste jaar niveau-4 van ROC Firda zijn ook uitgenodigd. Ook ouders/verzorgers zijn welkom! De avond duurt van 19.00 uur tot 21.15 uur.

De bedoeling van deze avond is dat meer dan 60 beroepsbeoefenaren, dus mensen uit de dagelijkse praktijk, op een interactieve manier aan leerlingen vertellen wat hun beroep inhoudt.

Er zijn twee voorlichtingsrondes van elk een half uur. Vooraf en tussendoor is er gelegenheid om kennis te maken met diverse vervolgopleidingen tijdens de zogenaamde opleidingenmarkt. Tevens presenteren diverse beroepsgroepen zich middels een stand, waar de leerlingen terecht kunnen met hun vragen. Tot ziens op 14 februari!