Wereldwinkel Joure naar nieuw onderkomen

Door: Douwe Bijlsma In bedrijf
Op 15 november is de feestelijke opening van de nieuwe Wereldwinkel Joure.
Op 15 november is de feestelijke opening van de nieuwe Wereldwinkel Joure. Wereldwinkel Joure

JOURE - Jarenlang was de Wereldwinkel in Joure te vinden aan Midstraat 15. Sinds enige tijd is deze locatie gesloten om de overgang naar een nieuw pand mogelijk te maken. Vanaf uiterlijk 15 november opent de Wereldwinkel Joure aan de Midstraat 88 de deuren.

Op deze locatie was vroeger Bar Dancing Old Inn gevestigd. Na een verbouwing werd het pand onder andere gebruikt door Op=Op Voordeelshop en de laatste tijd zat er een kledingoutlet. Inmiddels zijn vrijwilligers van de Wereldwinkel Joure hard bezig met het opknappen van het winkelpand. Zo werden de wanden geschilderd, was men druk met het in de verf zetten van de balie, showtafels en blokken en werd er nieuwe ledverlichting aangebracht.

‘’We hebben een verrassend aanbod unieke, nét-even-anders producten. Leuk om cadeau te doen, aan jezelf of aan een ander’’, zo laat de Wereldwinkel Joure weten. Men kan er ook terecht voor koffie, thee, chocolade en tal van andere levensmiddelen. Ook verzorgt het enthousiaste team van Wereldwinkel Joure cadeaupakketten, kerstpakketten en relatiegeschenken.

‘’Onze producten worden veelal met de hand gemaakt in niet-westerse culturen. Ze worden ingekocht volgens de fair trade voorwaarden. De producenten krijgen een eerlijke prijs voor hun werk. Zo kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen met een goed huis, goede voeding, scholing voor hun kinderen en medische voorzieningen.’’ 

De feestelijke opening van de nieuwe Wereldwinkel Joure vindt plaats op woensdag 15 november om 14.30 uur. Iedereen is welkom om dit mee te vieren.