Museum Lemmer weer open; schooljeugd naar expositie WOII

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto Museum Lemmer

LEMMER - Museum Lemmer heeft de deuren weer geopend. Het seizoen werd begonnen met een bezoek van schooljeugd. Leerlingen van de Tienerschool uit Lemmer te gast om de tijdelijke tentoonstelling over WOII te bekijken.

Het was een groep van 25 leerlingen in de leeftijd van tussen de 10 en 14 jaar jong. Ze kwamen langs in het kader van de lessen die ze hebben gehad over de Tweede Wereldoorlog. In het museum aan de Vissersburen 1 werd de speciale tentoonstelling over dit onderwerp bekeken.

De schooljeugd maakte daarnaast een rondwandeling in Lemmer langs plekken die tijdens de oorlog belangrijk waren. Ze bezochten de kade waar de Lemmerboot aanlegde en een pand van waaruit het verzet actief was. Daarnaast was er aandacht voor de rol van vrouwen in het verzet. De route heeft hen gebracht langs de verschillende panden en monumenten die belangrijk zijn geweest als herinnering aan de WOII.

“De leerlingen waren erg enthousiast over de excursie en wandeling omdat ze het interessant vonden om zowel met de vrijwilligers van het museum in gesprek te gaan, maar ook omdat ze nu weten wat er voor sporen van de geschiedenis vlak bij huis te vinden zijn”, aldus het museum.

De tentoonstelling in Museum Lemmer is tot eind mei nog te bezoeken in de bovenzaal. De vrijwilligers hebben met zorg de voorwerpen bij elkaar gebracht. Het is een mooie overzicht tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog geworden. Het museum is open op de dinsdag, woensdag en vrijdag middag tussen 13:00 en 17:00 uur. De aanwezige vrijwilligers vertellen graag over het museum.

Afbeelding