FOTO’S / Tweede dag negende BregePop Festival: uitverkocht

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto Ricardo Veen Media

SCHARSTERBRUG - In de loop van zaterdagavond maakte de organisatie enthousiast bekend dat het BregePop Festival uitverkocht was. De negende editie van het muziekevenement in de weiland net buiten Scharsterbrug trok 18.000 bezoekers.

Zij kregen in twee dagen tijd een veelheid aan vermaak voorgeschoteld. In tien areas kwamen zo’n zestig acts voorbij die met regelmaat de bezoekers uit hun dak lieten gaan. Daar zorgden artiesten, bands en DJ’s als Antoon, Rondé, Vangrail en De Kast voor.

Er werd volop gedanst en meegezongen met Marco Schuitmaker’s ‘Engelbewaarder’, de ‘Sneeuwwitte bruidsjurk’ van de 77-jarige Henk Wijngaard en in de Rock Church klonk uit vele kelen de hit ‘Wy kam fram Fryslân’ door de mannen van de Hûnekop.

De jongens van STUK trokken veel fans in het Dance Palace, terwijl de drukte zo mogelijk even later bij de Doelleazen nog groter was. Voor aanvang stond er al een grote groep liefhebbers bij de ingang van de tent te wachten op deze Friezen, er was bijna geen doorkomen aan. Hun motto ‘de hiele tent giet nei de bliksem’ deden ze eer aan met nummers als ‘Strjitlizzer’, ‘Lit Jim gean’ en ‘By Melle’.

Voor het eerst konden acht lokale talenten zich laten horen aan het publiek. De optredens vielen goed in de smaak. Melissa Pander werd met haar band uitgeroepen tot het BregePop Talent van 2024. (Klik voor het artikel met foto’s op deze LINK)

Tussen de bezoekers door kwamen steltlopers in prachtige kostuums met grote vleugels en vuurspuwacts voorbij. Op het terrein stonden verschillende eetgelegenheden opgesteld waar heerlijk gesmuld werd. In de Silent Disco was het relatief stil, maar het dansplezier was er met de koptelefoon op er niet minder om. Velen draaiden rond in het nostalgische reuzenrad of zochten moderner en sneller vertier in de octopus.

Al met al een zeer geslaagde negende editie voor de Bregepopgangers, het bestuur en niet te vergeten de 450 vrijwilligers die zich hebben ingezet. ‘Op naar editie 10!’

Groot Media is mediapartner van het BregePop Festival. Klik voor alle foto’s op deze LINK.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding