Voorstelling ‘Dagboek van een ooggetuige’ in Woudsend

Door: Ynte Dragt Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto: Historisch Archief Woudsend

WOUDSEND - Vanaf 28 april tot en met 3 mei zal er in Woudsend een unieke locatievoorstelling in de vorm van een theatertour worden gespeeld met als thema WOII. Regisseur Job de Roo zal met een cast van amateurspelers en actrice Lysbeth Welling het verhaal laten zien van de beleving van de Tweede Wereldoorlog in Woudsend.

Dagboek van een Ooggetuige is een aangrijpende voorstelling, die je als bezoekers meeneemt op een indrukwekkende reis. Op vijf verschillende locaties in het dorp worden unieke waargebeurde verhalen verteld en gespeeld. Van huisarts Bonga, een onverschrokken verzetsstrijder vanaf het allereerste moment, tot de aangrijpende reis van Joodse vluchteling Lyia Landau uit Polen. En de innerlijke strijd van politieagent Attema, die weigerde toe te geven aan de bezetter.

Als toeschouwer loop je door de straten van Woudsend, waarbij je op elke locatie wordt ondergedompeld in een nieuw hoofdstuk van de oorlogsgeschiedenis. De nabijheid van de acteurs creëert een intieme sfeer, waardoor je de emoties en spanningen van de tijd voelt alsof je er zelf bij aanwezig bent.

Reis door de geschiedenis
Dagboek van een Ooggetuige biedt niet alleen een onvergetelijke ervaring, maar ook een diepe reflectie op de menselijke veerkracht, moed en solidariteit in tijden van conflict. Het is meer dan alleen een voorstelling; het is een reis door de geschiedenis, waarbij de herinneringen aan de oorlog levend worden gehouden.

Kijk voor meer informatie op: www.stichtingwolf.nl