18e Friese Sleepbootdagen in Woudsend: een onvergetelijk weekend vol activiteiten, gezelligheid en maritieme sfeer

Door: Henk van der Veer Cultuur en uitgaan
18e Friese Sleepbootdagen in Woudsend
18e Friese Sleepbootdagen in Woudsend Foto aangeleverd

WOUDSEND- De Woudsender wateren en straten zullen opnieuw bruisen van activiteit tijdens de 18e editie van de Friese Sleepbootdagen in Woudsend. Om alvast in de agenda te zetten. Dit tweejaarlijkse evenement vindt dit jaar plaats van 3 t/m 5 mei. Met meer dan 60 prachtige sleepboten en 15 opduwers belooft het een weekend vol nostalgie en maritieme sfeer te worden.

Programma

Het evenement begint op vrijdagavond rond 19.30 uur met de verkiezing van de Sleepbootschipper, een eerbetoon aan diegene die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het welzijn van Woudsend. Daarna zal het Woudsender Kampioenschap bungeeroeien bij de Loswal plaatsvinden.

Op zaterdag en zondag kunnen bezoekers vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur genieten van een scala aan activiteiten, waaronder een boerenmarkt en een ambachtsmarkt. Diverse (shanty-)koren zullen de sfeer versterken met hun betoverende zeemansliederen. Ook kunnen liefhebbers van klassieke voertuigen hun hart ophalen bij de verzameling oldtimers en stationaire motoren die tentoongesteld zullen worden.

Parkeren

Voor de veiligheid van iedereen wordt het evenementengebied afgesloten voor verkeer. Om de te verwachten drukte in goede banen te leiden worden looproutes langs de diverse activiteitenlocaties aangegeven. Automobilisten kunnen voor 5 euro per dag parkeren op het terrein van de ijsbaan. Het - bewaakte - terrein aan de westkant van Woudsend is te bereiken via de Rondweg (N928).

Organisatie

De Friese Sleepbootdagen worden georganiseerd door Ondernemersvereniging Woudsend, met hulp van vele sponsors en vrijwilligers. Van gemeente Súdwest-Fryslân en Wâldseinder bedrijven tot winkels, cafés en restaurants, ondernemers en inwoners.

We kijken ernaar uit u allemaal te verwelkomen op de 18e Friese Sleepbootdagen!

Voor meer informatie en updates over het programma, bezoek onze website www.friesesleepbootdagen.nl of volg ons op Facebook en Instagram.