Betoverende Dansavond Nationaal Ballet van China in het Abe Lenstra stadion

Cultuur en uitgaan
Abe Lenstra Stadion
Abe Lenstra Stadion Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Op 6, 7 en 8 juni 2024 opent het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen de poorten voor een ongekende ervaring: een magische avond vol betoverende dans en culturele pracht, verzorgd door het wereldberoemde Nationaal Ballet van China. 

Met de zinderende voorstelling ‘Inspiration & Glory’ start het gezelschap haar Europese tournee op grandioze wijze voor maar liefst 14.500 toeschouwers per voorstelling in de grootste voetbaltempel van Friesland.

Beeld je in: een adembenemende balletvoorstelling vanaf de middenstip, waar mystieke Chinese verhalen zich vermengen met klassiek ballet. Het resultaat van duizenden uren repeteren komt tot leven in een unieke voorstelling die de toeschouwer meeneemt op een onvergetelijke reis vol emotie en magie. Het Nationaal Ballet van China belicht actuele thema’s zoals ambitie, samenwerking, inclusie en oprechtheid, samengebracht in mythische figuren, godinnen en wijsgeren.

Unieke avond

De voorstelling wordt begeleid door een speciaal voor de gelegenheid samengesteld symfonieorkest, waarin de beste muzikale talenten van Nederlandse conservatoria en orkesten samenkomen. Dit garandeert een avond waar droom, fictie en realiteit op subtiele wijze samensmelten.

In de aanloop naar 6 juni organiseert acteur en choreograaf Dan Karaty verspreidt over ons land verschillende workshops voor jong talent. Dit initiatief heeft als doel om een jong publiek te inspireren in beweging te komen en hun enthousiasme voor dans en klassiek ballet in het bijzonder aan te wakkeren. Uit deze workshops selecteert Dan uiteindelijk zestig jonge dansers en danseressen die de drie voorstellingen in het stadion op spectaculaire wijze zullen openen.

Dan Karaty is een gerenommeerd acteur en choreograaf, bekend van onder andere ‘Hollands Got Talent’ en ‘Soof’. Zijn bijdrage aan de opening van deze bijzondere avond doet alle eer aan het gegeven: Inspiration & Glory.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor deze betoverende avond start op 10 februari 2024. Niet geheel toevallig de viering van het Chinees Nieuwjaar waarmee het jaar van de draak ingeluid wordt. Voor kaartverkoop en meer informatie bezoek:

https://ticketpoint.nl/nationaal-ballet-china/https://vanplan.nl/uitje/nationaal-ballet-van-china---inspiration--glory-abe-lenstra-stadion-heerenveen-40211269www.nationaalballetchina.nl

Het Nationaal Ballet van China is wereldwijd bekend om zijn unieke mix van traditioneel Chinese en eigentijdse dans. Met ‘Inspiration & Glory’ brengen ze een voorstelling die de zintuigen prikkelt en het publiek meeneemt op een reis door tijd en cultuur.