‘Hier om de Hoek’, een verrassend en grandioos optreden

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto Piebe van den Berg

JOURE - Zaterdagavond februari speelde de muziekgroep ‘Hier om de Hoek’ in Joure. De liedjes bestonden uit prachtige songteksten die gingen over het ‘gewone’ leven en alledag.

De focus lag in de teksten op verbinding en het oog hebben van de medemens in onze drukke maatschappij. Normaliter kennen en zien we veel mensen voorbijl open, maar achter elk mens zit een uniek persoon en verhaal, wat we soms niet weten.

‘Hier om de Hoek’ maakte hiervan de rode lijn in hun programma. Het ensemble bestond uit een zestal muzikanten: mandoline, violen, gitaren, contrabas, marimba, slagwerk en piano. Ook het decor ademende de sfeer van huiselijkheid en warmte. Tapijten op de vloer, schemerlampen en zelfs kerstkransjes!

Het publiek genoot volop en werd door het ensemble meegenomen en uitgenodigd om zelfs mee te doen. Ook werkten drie muzikanten van de Jouster Fanfare mee in enkele liedjes. Kleis van der Zee (trompet), Tjalda de Jong (euphonium) en Richard van der Woude (bastrombone) speelden erg goed en maakten met hun koperblaasinstrumenten indruk.

Hoewel de ‘zaal’ niet uitverkocht was kan de stichting vrienden van de Hobbe van Baerdtkerk terugzien op een zeer geslaagd concert.

Tekst Jan Vermaning