‘Winterljocht’: Sloten wordt vanaf 15 februari betoverd

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Een test die met projectie op de fabriek in Sloten werd gedaan.
Een test die met projectie op de fabriek in Sloten werd gedaan. Foto aangeleverd

SLOTEN - Van 15 tot en met 25 februari wordt Sloten betoverd door ‘Winterljocht’. Projecties brengen in die periode licht in de donkere wintermaanden.

Met projecties worden verschillende gebouwen omgetoverd tot plekken waar verhalen worden verteld in woord of in beeld. Een gedicht op een kale muur, een mooi citaat op een monument, een gevel dat filmdoek wordt…, zoals de fabriek in het elfstedenstadje. De kunstenaars hebben zich daarbij “laten inspireren door Sloten”.

‘Winterljocht’ is gratis te bezoeken. De lichtprojecties zijn elke avond te zien van 18.45 tot 22 uur en zijn een mix van verschillende vormen, filmpjes, animaties, gedichten en citaten.

Er is een route uitgestippeld met een unieke combinatie van projecties. De wandeling voert ook langs onverwachte plekken en laat ook de (regio)bewoner met een nieuwe blik kijken naar wat hij zo goed kent en de toerist kennis maken met de schoonheid van Sloten.

‘Winterljocht’ wordt georganiseerd door Kroft&Smids in samenwerking met Provinsje Fryslân gemeente De Fryske Marren en de plaatselijke ondernemersverenigingen.

Meer informatie is te vinden op www.winterljocht.frl