MISTER & MRS met nieuwe singel meteen de ‘MAX-single’ op NPO Radio 5

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto aangeleverd

NIJEMIRDUM -  Onlangs kwam ‘Million Reasons’ van MISTER & MRS officieel uit en werd het door NPO Radio 5 al opgepikt. Drie dagen na de release van de single op vrijdag 24 januari, werd deze op de radiozender al uitgeroepen tot de MAX-single. Dat betekent dat het nummer het meest gedraaide nummer van de week werd. “Echt ongelooflijk. We zijn heel blij en trots!”

Een dag voor de officiële release, wonnen ze al ‘je debuut in een minuut’ op 3FM, waarmee ze de weekwinnaar werden en het nummer in zijn geheel werd gedraaid op de zender.

Voor MISTER & MRS, bestaande uit Freerk (32) & Tryntsje Hospes (33) uit Nijemirdum, is ‘Million Reasons’ meer dan alleen een muzikale creatie; het markeert een keerpunt in hun carrière. Na jarenlang covers te hebben vertolkt, hebben ze nu net de stap gezet om volledig eigen muziek te maken. Het nummer is door het stel zelf geschreven, geproduceerd door Marvin Fockens en opgenomen in samenwerking met Sytse Broersma.

‘Million Reasons’ gaat over dat je ziet dat een ander ergens mee zit en dat je mee wil geven dat hij/zij niet bang hoeft te zijn om te praten. Jezelf toestemming geven om te delen waar je mee zit, want dat lucht op. Eerlijk zijn over je gevoel tegenover jezelf en de ander. Ondanks dat je misschien even niet lekker gaat, zijn er nog genoeg redenen om te dansen.

Over MISTER & MRS
Het uit Friesland afkomstige Engelstalige Pop/Americana duo MISTER & MRS bestaat uit Freerk & Tryntsje Hospes. Geïnspireerd door het Amerikaanse duo JOHNNYSWIM & het Canadese trio WILD RIVERS schrijven ze sinds 2023 hun eigen muziek. Inmiddels timmeren ze hard aan de weg om hun eigen muziek uit te brengen en daarmee op de bühne te staan.