Groot applaus en 159 punten, Melissa Pander vijfde op Regio Songfestival

Door: Omrop Fryslân Cultuur en uitgaan
Melissa Pander Foto Omrop Fryslân
Melissa Pander Foto Omrop Fryslân Omrop Fryslân

OUDEMIRDUM - Ze kreeg een groot applaus en in totaal 159 punten, daarmee werd Melissa Pander met haar nummer ‘Foarby’ vijfde bij het Regio Songfestival. De winst tijdens de eerste editie ging naar Limburg met Emmy Ackermans en het liedje ‘’t Letste rundje’.

Melissa Pander mocht het festival meteen aftrappen. Het publiek ging uit zijn dak bij ‘Foarby’ en Pander stond met haar achtergrondzangers te stralen op het podium. Het was een foutloos optreden dat werd beloond met een groot applaus.

“Het ging goed, ik heb genoten”, zei ze in de green room tegen Bernadette Keizer, die het festival met oud-songfestivaldeelnemer Stefania Liberakakis en Riks Ozinga van RTV Utrecht presenteerde.

Na Pander waren de andere twaalf acts aan de beurt. Het was een grote verscheidenheid aan stijlen. Van rustige ballades tot een feestnummer met rapelementen. ‘Foarby’ was wel één van de paar uptempo-liedjes.

Voor Fryslân zaten Sipke Jan Bousema, Wim Brons en Iris Kroes in de vakjury. Zij gaven 12 punten aan Groningen. ‘Wat Aans!’ nam meteen een grote voorsprong, want ook Overijssel, Gelderland en Zeeland vonden de Groningers de beste.

Daarna kwam de klad er wat in bij Groningen en Noord-Brabant pakte de leiding. Aan het eind van de jurystemmen stond Noord-Brabant bovenaan (120 punten), gevolgd door Overijssel (113) en Limburg (112).

Melissa Pander kreeg 87 punten van de jury: 10 van Overijssel, 9 van Rijnmond, Noord-Holland en Zuid-Holland, 8 van Limburg en Noord-Brabant, 7 uit Zeeland en Groningen, 6 van Gelderland, 5 van Drenthe en Flevoland en 4 van Utrecht.

Maar toen moest het publiek nog komen en dat telde voor een derde mee in het eindresultaat. Mensen hebben massaal op Fryslân gestemd, want Pander was tweede bij de publieksstemmen met 72 punten. Alleen Groningen kreeg meer punten van het publiek (78).

De eindoverwinning ging naar Limburg. Emmy Ackermans kreeg van de jury’s en het publiek in totaal 177 punten. Omdat ‘t Letste Rundje bleef ze Noord-Brabant, Overijssel, Groningen (172 punten) voor.

Pander kwam uiteindelijk uit op 159 punten en dat was goed voor de vijfde plaats. “Ik heb een supermooie dag gehad en ik ben heel blij dat Fryslân veel heeft gestemd”, zei Pander na afloop van de show.

Klik voor het optreden van Melissa Pander op de link www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/1232802/melissa-pander-vijfde-op-regio-songfestival-limburg-wint